Yeni adli yıl mesajları ve sözleri: 2021 2022 yeni adli yıl başladı mı?

Yeni adli yıl mesajları ve sözleri gündemde yoğun olarak araştırılıyor. 20 Temmuz'da başlayan adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakıldı. Mahkemede işi olan ve yargıda çalışan vatandaşlar yeni adli yılın başlayıp başlamadığını öğrenmek istiyor. Peki, Yeni adli yıl başladı mı? İşte yeni adli yıl mesajları ve sözleri...

Yeni adli yıl ile ilgili aramalar yoğunlaştı. 1 Eylül itibariyle adli tatil sona erdi. Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakıldı. Mahkemede işi olan ve yargıda çalışan vatandaşlar adli tatilin ne zaman biteceğini merak ediyordu. Peki, Yeni adli yıl başladı mı? İşte yeni adli yıl mesajları ve sözleri...

YENİ ADLİ YIL BAŞLADI MI?

Yeni adli yıl bugün (1 Eylül 2021) itibarıyla başlıyor. Adli tatil, her yıl aynı tarihler arasında oluyor. 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda "Adli tatil süresi" başlıklı 102. maddesinde: "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylülde başlar." ifadeleri yer alıyor.

Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davaları görülüyor. Yüksek yargı organları Danıştay ile Yargıtay'da nöbetçi heyetler görev yapıyor. Anayasa Mahkemesi adli tatil kapsamına girmiyor.

ADALET BAKANI GÜL'ÜN 2021-2022 ADLİ YIL AÇILIŞ MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün, 2021-2022 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajı:

Adalet teşkilatımız ve yargı camiamız için yeni bir adli yıl, yeni bir çalışma dönemi başlıyor. Her adli yıl başında olduğu gibi bugün de heyecanlıyız, mutluyuz, umutluyuz.

Hepimizin bildiği gibi adliyeler, adalet duygusunun ikametgâhıdır. Yargı, milletin göz bebeğidir. Adalet mülkün temeli, adaletin temeli ise insandır, insan onuru, insan hakkıdır.

İnsan onurunu ve hakkını korumayı, bütün adalet hizmetlerinin en temel misyonu olarak görüyoruz. Bu çerçevede hazırlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ''güven veren ve erişilebilir adalet'' vizyonumuzu ortaya koyduk. Aynı perspektiften doğan İnsan Hakları Eylem Planı ile de ölçülebilir, izlenebilir, somut faaliyetler öngördük.

YENİ ADLİ YIL MESAJLARI VE SÖZLERİ

2021-2022 adli yılın açılışını kutlar, hakim, savcı ve tüm yargı çalışalarına başarılar dilerim.

2021 2022 Yeni Adli yılı, ülkemiz ve vatandaşlarımız ile tüm yargı camiamız için hayırlı olsun.

Yeni adli yılda tüm yargı mensuplarına başarılar dilerim.

Adaletin tesisi için vatanımızın her köşesinde fedakarca görev yapan yargı çalılşanlarımızın yeni adli yılını tebrik ediyor ve vazifelerinde başarılar diliyoruö

Adalet mülkün temelidir. Yeni adli yılda tüm yargı mensuplarına başarıla diliyorum.

Adaletin tesisi için vatanın her köşesinde fedakarca görev yapan yargı çalışanlarının yeni adli yılını tebrik ederim.

2021-2022 Adli Yılı ülkeye, millete, hakim, savcı, avukat ve destek personeli ile tüm yargı camiasına hayırlı olsun.

Yeni adli yılın, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlığı ilkesi ile Türk yargısının teminatı olan tüm yargı mensuplarımıza hayırlı olmasını diliyorum.