Yaz selinde 2 ölüm

Sağanak yağışlar İç Anadolu'da sel ve heyelana neden oldu. Kırşehir'de sele kapılan Mustafa Akar 4 km; Kayseri'de suyun sürüklediği otomobilin sürücüsü Muhittin Saraç da 10 km uzakta ölü bulundu.

DHA - İHA

Kayseri ile Kırşehir'de sağanak yağış nedeniyle sel ve heyelan felaketi yaşandı. Kayseri Bünyan'a bağlı Güllüce Mahallesi'nde heyelan sonucu mahsur kalan araçlardan biri, sele kapıldı; dere yatağına devrildi.

Ekipler tarafından araç ve evlerde mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı.

KAYSERİ

15 SAAT SONRA ACI HABER

Sürüklenen otomobilin sürücüsü Muhittin Saraç'ın ise kaybolduğu anlaşıldı; gece karanlığında başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sabah da devam etti. 15 saat sonra acı haber geldi. Saraç'ın cansız bedeni aracından 10 km uzakta ulaşıldı. Kırşehir'de de benzer bir olay yaşandı. Uzun Ali Köyü'nde çobanlık yapan Mustafa Akar, sele kapıldı; kaybolduğu yere 4 km mesafede cesedi bulundu.

ANKARA

9 KENTTE ALARM

Meteoroloji şiddetli sağanağa karşı Samsun'u turuncu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu'yu da sarı kodla uyardı.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Başkent'te sağanak yaşamı olumsuz etkiledi; alt geçitler ve caddeler göle döndü. Ulus'taki otobüs durağında mahsur kalan yaşlı bir adam ise vatandaşların yardımıyla kurtuldu.

SAMSUN

150 TARIM İŞÇİSİNE TAHLİYE

Bafra'da aniden bastıran yağmur, yolları göle çevirdi. Sağanaktan etkilenen 150 tarım işçisi tahliye edildi.

SİNOP

BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Sinop'taki 5 katlı binanın çatısına yıldırım isabet etti; yangın çıktı. Kentteki denizde de hortum oluştu.

1065 KİŞİ KURTARILDI

AFAD, 9 ilde 72 ihbara müdahale edildiği; mahsur kalan bin 65 vatandaşın kurtarıldığını duyurdu.