Yatırımcı CEO'nun evini bastı! İki 'coin'ci daha kapandı

Thodex'ten sonra 2 şirket daha fişi çekti. Hayaller zenginlik gerçekler kabus. Kripto para piyasasında Thodex dolandırıcılığının şoku henüz atlatılamamışken Vebitcoin ile GoldexCo şirketleri de faaliyetlerini durdurdu. Vebitcoin'in banka hesaplarına bloke konulurken CEO İlker Baş ve 3 çalışanı gözaltında.

AA - DHA

Kripto para borsası Thodex'teki 2 milyar dolarlık büyük vurgun sonrası, Muğla merkezli Vebitcoin.com da faaliyetlerini durdurdu. Gerekçe olarak şirketin finansal açıdan zor durumda olması gösterildi. MASAK derhal şirketin hesaplarına bloke koydu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Firmanın CEO'su İlker Baş ile 3 şirket çalışanı gözaltına alındı. Muğla'daki şirket merkezinde çok sayıda dijital döküman ele geçirildi. Baş gözaltına alınmadan önce ise 2 kişinin Menteşe İlçesi'ndeki villasına girmeye çalıştığını ihbar etti. Yakalanan şüpheliler "Vebitcoin'e para yatırdık. İlker Baş'la konuşmaya geldik" dedi ve serbest bırakıldı.

GOLDEXCO'YA DA ERİŞİM YOK

Kripto para yatırımcıları, GoldexCo.in'e erişim sağlanamaması üzerine bir şok daha yaşadı. Alım satım işlemlerini durduran şirket, mükerrer işlemler ve sistemsel problemleri gerekçe göstererek giderici çalışmaların başlatıldığını iddia etti.

HEDİYE COINLER SAHTEYMİŞ

Faruk Fatih Özer'in Thodex'e müşteri çekmek için elinde bulunmayan 'Dogecoin'leri hediye ettiği ve yazılım hilesiyle hesaplarda varmış gibi gösterdiği saptandı. Dogecoin fiyatı yükselince zarar eden Özer'in paraları ödemediği öğrenildi.

120 ÜLKEDE FAALİYETTE

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex'teki vurgunun boyutunun açığa çıkarılmasını için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Savcılık, Thodex'in 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği ni belirledi. Ayrıca 8 ildeki operasyonda gözaltı sayısı da 65'e yükseldi.

5 MİLYON TÜRK YATIRIMCI VAR

Yerli kripto para platformları BtcTürk ve Paribu kullanıcı sayılarının 3'er milyonu aştığını duyurdu. Türkiye'de en az 5 milyon civarında aktif kripto para yatırımcısı olduğu tahmin edilirken, Türk kripto para borsalarında da son 1 yılda 20-25 katı bulan artışlar yaşandı.