Yatalak olan engelli ve yaşlı adamın nefesini tazyikli suyla kestiler! Bakım merkezinde öldüren işkence

Özel bakım merkezinde engellileri döven 4 hastabakıcı tutuklandı. Sanıkların, banyoda tazyikli suyla işkence ettikleri yatalak bir hastanın da ölümüne neden olduğu öğrenildi.

AA - DHA

Bartın Valiliği’ne 4 Mart’ta gönderilen isimsiz ihbar mektubunda kentteki özel bakım merkezinde kalan engellilere işkence yapıldığı anlatıldı. İddia üzerine soruşturma başlatıldı. Hastabakıcılar Hüsnü Güvenç, Yasin Aygün, Sercan Aksu ve İsmail Taflan, tutuklandı. Savcılığın iddiasına göre Güvenç, yatalak Mehmet Eratik’in yüzüne banyo yaptırdığı sırada duş başlığıyla tazyikli su tutarak nefes almasını zorlaştırıldı. Fenalaşan yaşlı adam, yoğun bakıma alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Sanık Güvenç, suçlamanın aksine solunum güçlüğü çeken Eratik’e acil müdahalede bulunup hastaneye kaldırdığını söyledi.

5 GÜN BEKLETMİŞLER

Bakım merkezindeki 30 kameraya ait görüntüler incelendi. Eratik’in Güvenç tarafından engelli sandalyesiyle banyoya getirildiği, bir süre sonra üstü çıplak vaziyette odasına geri götürüldüğü, yaşlı adamın 5 gün sonra ambulansla hastaneye kaldırıldığı saptandı. 

ŞİDDETE TUTANAKLI KILIF: DÜŞEREK YARALANDILAR!

Hastabakıcılar Yasin Aygün ve Hüsnü Güvenç, engelli S.A.’ya değişik zamanlarda kötü muamelede bulundu. İkili S.A.’yı, güvenlik kamerasının olmadığı sigara odasında sandalyeye bağlayıp dövdü. Ardından da düşerek yaralandığı şeklinde tutanak tuttu. N.K. isimli engelliye şiddet uyguladığı öne sürülen Taflan ise ifadesinde “Bana saldırdı, sakinleştirmek isterken ittim” dedi. Bir başka engelli M.K.’ye yönelik kötü muamelelerinden dolayı ise pişman olduğunu söyledi. Diğer sanık Sercan Aksu da Y.B. adlı hastanın düşerek yaralandığını, S.A.’nın da duvarı yumrukladığını öne sürdü.

VALİ: AİLE BAKANLIĞI YÖNETİMİ DEVRALDI 

Olaydan sonra merkezdeki tüm personelin değiştirildiğini açıklayan Bartın Valisi Sinan Güner, “Şu anda oranın yönetimini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendi” dedi.