Yaşlıların sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik daha önce alınan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin tedbirin 22 Mart tarihinden itibaren 44 gündür uygulanıyordu. Girilen normalleşme sürecinde yaşlılar belirli gün ve saatte dışarı çıkıp hava alabilecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında yaşlılarımızın sağlığının korunması için 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı getirilmişti. 22 Mart tarihinden itibaren 44 gündür evden çıkamayan yaşlılarımız normalleşme sürecinde belli gün ve saat aralıklarında dışarı çıkabilecek. 

YAŞLILARA BUGÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bugün 24 il ve Zongultak'ta sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede yaşlılar bugün sokağa çıkabilecek.

Buna göre; 81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.