Yaşamını yitiren ABD’li oyuncu Gene Wilder kimdir?

ABD’li oyuncu Gene Wilder yaşamını yitirdi. Hollywood’da rol aldığı filmlerle adını unutulmazlar arasına koyan Gene Wilder kimdir?

Komedi ustası olarak da Gene Wilder dahil olduğu unutulmaz filmlerle Oscar’a iki kez aday olmuştu. Peki komedi oyuncu Gene Wilder kimdir?

11 Haziran 1933 doğumlu Amerikalı aktör, film yönetmeni, senarist ve yazar  Gene Wilder, Mel Brooks ile yaptığı The Producers, Blazing Saddles ve Young Frankenstein filmleriyle tanınıyordu. Wilder, 'Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası', 'Bana Göz Kulak Ol', 'Yapımcılar', 'Beni Deli Etme', 'Seks Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey', 'Bonnie ve Clyde' gibi filmlerde oynamıştı. Müzikal bir film olan ''Willy Wonka & the Chocolate Factory'' 'de Willy Wonka karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu, University of Iowa'da Communication and Theatre Arts mezunudur. Wilder birçok tiyatro oyunu ve TV dizisinde de rol almıştı.

Oyuncu hayatı boyunca iki kez Oscar'a aday olmuştu. Wilder'a 1989 yılında hodgkin olmayan lenfoma teşhisi konmuştu. Oyuncunun akrabaları, Wilder'ın Pazar günü Connecticut'ta Alzheimer'a bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. İki kez Oscar'a aday gösterilen Wilder 1989 yılından bu yana Hodgkin dışı lenfoma (HDL) hastalığıyla mücadele ediyordu.