Yasakta marketler saat kaçta açılıyor? Hafta içi marketler saat kaçta kapanıyor?

Koronavirüs vaka sayısını en aza indirmek adına 17 günlük tam kapanma sürecine girildi. Tam kapanma dönemiyle birlikte marketlerin çalışma saatleri de değiştirildi. Yasakta marketler saat kaçta açılıyor? Hafta içi marketler saat kaçta kapanıyor? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tam kapanmada marketler, bakanlığın belirlediği saat aralığında açık olabilecek. İşte tüm merak edilenler...

29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek olan tam kapanma döneminde marketlerin açılıp kapanma saatleri de değiştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tam kapanmada marketler, bakanlığın belirlediği saat aralığında açık olabilecek. Marketlerin çalışma saatleri zincir ve normal market türlerine göre hafta sonu farklılık gösterebilecek. İşte tüm merak edilenler...

YASAKTA MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile detaylar açıklandı. Hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 19.00-­05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 19.00'da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu süre zarfında marketlerin çalışma saatlerinde de kısıtlamaya gidildi.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak diğer günler belirlenen saatlerde faaliyet gösterecek.

SATIŞI YASAKLANAN ÜRÜNLER NELER?

Yeni alınan kararlarla birlikte, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri satılabilecek. Parfüm ve kozmetik ürünleri ise satılamayacak.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.