Yasaklarda çiçekçiler açık olacak mı? Anneler Günü'nde çiçekçiler çalışacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada duyurduğu tam kapanma dönemi yarın resmen olarak başlayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde tam zamanlı olarak uygulanacaktır. Peki, bu süreçte çiçekçiler açık olacak mı? Anneler Günü'nde çiçekçiler çalışacak mı?

Türkiye, koronavirüs ile mücadele kapsamında 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayarak 17 Mayıs sabah saat 05.00'e kadar 17 gün tam kapanacak. Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleriyle online yemek sipariş firmaları ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre sadece paket servis yapabilecek. Peki, Yasaklarda çiçekçiler açık mı? Anneler Günü'nde çiçekçiler çalışacak mı? İşte tüm merak edilenler...

YASAKLARDA ÇİÇEKÇİLER AÇIK MI?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

ANNELER GÜNÜ'NDE ÇİÇEKÇİLER ÇALIŞACAK MI?

Çiçek satışı yapan iş yerleri, Anneler Günü nedeniyle 8-9 Mayıs 2021 Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek ve vatandaşlarımız ikametlerine en yakın çiçekçiye giderek alışveriş yapabileceklerdir. Çiçek satışı yapan iş yerleri bu tarihlerde, 10.00-24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde de hizmet verebileceklerdir."