Yasaklar ne zaman kalkacak? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

Koronavirüs vaka sayılarının artması ile birlikte, sokağa çıkma kısıtlaması ve beraberinde birçok yasaklar getirildi. Yasaklar kalktı mı, son dakika gelişmesi var mı? Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? gibi soruların yanıtları vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Hafta içi ve hafta sonu yasakları devam ederken kademeli normalleşme için mart ayına işaret edildi. Okullarda yeni yol haritasının belirlenmesi yasakların bitirilmesine yönelik beklentileri de arttırdı.

Hafta sonu yasakları ne zaman kalkacak? sorusunun yanıtı merak edilirken, geçtiğimiz hafta koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ile ilgili yapılması beklenen yeni düzenlemelere ilişkin Başkan Erdoğan'dan açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği konuya açıklık getiren Başkan Erdoğan, kademeli normalleşme için mart ayına dikkat çekti. İşte yasaklar ile ilgili son dakika gelişmeleri ve Erdoğan'ın açıklamaları...

HAFTA SONU YASAKLARI NE ZAMAN KALKACAK?

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada kademeeli normalleşemeye ilişkin şu ifadeleri kaydetti:

"Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.

Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir.

Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum."