Yasak aşka kırmızı kart... Federasyon skandalı affetmedi!

FIFA kokartlı eski hakem ve gözlemci Orhan Erdemir ile 37 yaş küçük kadın hakem Elif Karaarslan'ın yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı. Orhan Erdemir (61) ile Elif Karaarslan (24) arasındaki aşk skandalına noktayı TFF koydu. Hak mahrumiyeti cezaları Tahkim Kurulu'nda onanan ikilinin lisansları iptal edilmiş oldu.

HABER MERKEZİ

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yasak aşk skandalına son noktayı Tahkim Kurulu koydu. Süper Lig'deki derbi maçları yöneten FIFA kokartlı eski hakem olan ve gözlemcilik yapan evli Orhan Erdemir (61) ile kadın hakem Elif Karaarslan'ın (24) birliktelik yaşadığı ortaya çıkmış; o anlara ait kamera kaydı internete düşmüştü. Erdemir, hakemlerin birbiriyle gönül ilişkisi yaşamasının suç olmadığını söyledi. Karaarslan ise kendi adıyla açılan sahte hesaptan paylaşılan videonun Rusya'dan yüklendiğini; görüntüdeki kadının başkası olduğunu ileri sürdü.

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Erdemir'e 45, Karaarslan'a 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Tahkim Kurulu da bu cezaları onadı. Yönetmeliğe göre 45 gün ve daha fazla mahrumiyet cezası alan ikilinin lisansları da otomatikman iptal edilmiş oldu.

DERBİDE BİLE PROTOKOLDE

Önceki sezon Galatasaray-Trabzonspor maçında gözlemcilik yapan Erdemir'in, bu maçta görevi bulunmayan Karaarslan'ı protokol tribününe oturttuğu ortaya çıktı.