Yaşadığını ispatlarsa emekli olacak

12 yıl önce çalıştığı firmanın kendisini ölmüş göstermesi Ali Sönmez’i zor durumda bıraktı. SGK’ya emeklilik için baş vuran sıva ustası hayatta olduğunu kanıtlarsa hayaline kavuşacak.

Eskişehir'de, elektronik ortamda yaptığı sorgulama sırasında çalıştığı firma tarafından 12 yıl önce "iş kazası sonucu ölmüş" gösterildiğini öğrenen Ali Sönmez, emekli olabilmek için şimdi yaşadığını ispat etmeye çalışıyor. 

Ne zaman emekli olabileceğini öğrenmek için geçen hafta bir PTT şubesine giderek "e-devlet" şifresi aldığını belirten Sönmez, "Elektronik ortamdan prim gün sayıma baktığımda gözlerime inanamadım. Burada 2004 yılında öldüğüm görünüyor" dedi. 

Kanunen ölüymüşüm

Sönmez, 2004'te Bilecik'te bir Dekorasyon firmasında çalıştığını anlatarak, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında 1 Eylül 2004'te sigorta çıkışım görünüyor. İşten ayrılma nedenim ise 'iş kazası sonucu ölüm' olarak belirtiliyor.  O tarihten beri çalışıyorum ancak hiçbir sigortalı gün sayım da kayıtlarda bulunmuyor" diye konuştu. Yaşadığı şokun ardından SGK'ya başvurduğunu bildiren Sönmez, burada dosyasının da incelendiğini ifade etti.  u şekilde emekliliğinin kendisine hayal olduğunun söylendiğini bildiren Sönmez “Ancak mahkeme kararıyla yaşadığımı ispat etmem gerektiğim söylendi." dedi.