ŞEYHMUS ÇAKAN
Yarışma için tarladan koparılan dev karpuzlar, Tarım ve Orman il müdürlüğünün Et ve Süt Kurumundaki soğuk hava deposunda yarışma tarihini beklerken, dereceye giren karpuzlar devlet büyüklerine hediye olarak gönderiliyor.
Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile büyüklük ve tadı bakımından eski günlerine dönme çabasında olan Diyarbakır karpuzlarının bir kısmı her yıl düzenlenen festivale katılmak için hazırlanırken, bir kısmı ise iç piyasaya satılıyor.
Her yıl Eylül ayında düzenlenen karpuz yarışmasında yarışacak olan dev karpuzlar, yarışma için tarladan koparılarak Tarım ve Orman müdürlüğünün Et ve Süt kurumundaki soğuk hava depolarında görücüye çıkacağı günü bekliyor. Karpuz üreticilerin, yarışacak karpuzlarını tartarak teslim alan yetkililer bunları özel soğuk hava deposunda bekletirken, depoya konulan 136 adet karpuzun 32 ila 60 kilo arasında olduğu belirtildi. Festivale katılacak ve dereceye giren karpuzlara para dahil çeşitli ödüller veriliyor