Bugün İstanbul'da trafiğe kapalı olan yollar hangileri? 24 Temmuz'da hangi yollar kapalı olacak?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya camisinin avlusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yarın kılınacak Cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak olan Ayasofya için, yapılan planlamalar aktarıldı. Buna göre bazı yollar trafiğe kapalı olacak. 23 Temmuz Perşembe saat 20.00 itibariyle İstanbul'da belirlenen yollar 24 Temmuz'da da kapalı kalacak. Cami girişleri ise sabah saat 10.00'da başlayacak.

Ayasofya cami yarın kılınacak Cuma namazıyla birlikte ibadete açılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya'da kılınacak olan namaz için alınacak tedbirleri anlattı. Namaz kılınacak alanlara girişlerin kontrollü şekilde yapılacağını vurgulayan Vali Yerlikaya, 23 Temmuz Perşembe saat 20.00 itibariyle İstanbul'da trafiğe kapatılacak olan yolları da kamuoyu ile paylaştı.

YARIN İSTANBUL'DA HANGİ YOLLAR KAPALI OLACAK?

Ayasofya cami yarın kılınacak olan Cuma namazıyla birlikte ibadete açılmış olacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açılış için yapılan düzenlemeleri ve alınacak olan tedbirleri aktardı. Bugün yani 23 Temmuz Perşembe saat 20.00 itibariyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Vali Yerlikaya'nın bu konudaki ifadeleri şu şekilde oldu;

"Ayasofya Camisi'nin açılışı nedeniyle Tarihi Yarımada'da dün de açıkladığımız gibi Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü, 23 Temmuz yani bugün saat 20.00'dan itibaren trafiğe kapatılacaktır. Bu kapsamda Kennedy, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala Caddeleri de aynı saatler arasında trafiğe kapalı olacak. Bu alanda var olan araçların Tarihi Yarımada'dan çıkışına da saat 24.00'e kadar izin verilecek.

Ayasofya cami açılışı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Camiye nasıl gidilir?

Avrasya Tüneli açık olacak deniz, Metro ve Marmaray seferleri devam edecektir. Tramvay seferleri devam edecek, sadece Beyazıt-Eminönü durakları arasında perşembe günü yani bugün saat 20.00'den, pazartesi sabah saat 06.00'ya kadar sefer yapılmayacaktır."

Vali Yerlikaya, Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli bütün tedbirlerin alındığına, giriş noktalarında ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacağına vurgu yaptı. Bu kapsamda, alanda kurulacak 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1'i helikopter ambulans olmak üzere toplam 101 ambulansın görev alacağını da kaydetti.

Vali Yerlikaya, yarın kapalı olacak yolların duyurunu Twitter hesabı üzerinden de yaptı ve yol haritasını paylaşımına ekledi.

11 AYRI KONTROL NOKTASI

"Salgın nedeniyle misafirlerimiz için Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için iki, erkekler için üç olmak üzere beş farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi. Namaz kılınacak alanlara üç ana istikametten gelinecek. Bunlar Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı. Namaz alanlarına girişler 11 ayrı kontrol noktasında polislerimizce arama yapıldıktan sonra sağlanacak. Arama noktalarında geçişin hızlı ve kolay yapılabilmesi için misafirlerimizin yanlarında el ve sırt çantaları getirmemelerini istirham ediyoruz" şeklinde konuşan Vali Yerlikaya, namaz kılınacak olan alanların işaretleme işlemleri için 23 Temmuz Perşembe saat 20.00'da çalışmaların başlayacağını söyledi.