5 Temmuz sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar günü dışarı çıkma yasağı olacak mı?

Cumartesi ve Pazar dışarı çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. Temmuz ayı ile birlikte koronavirüs ile mücadelede normalleşme süreci devam ediyor. Ancak bazı konularda da sıkı önlemler alınıyor. Geçtiğimiz hafta uygulanan ÖSYM sınav oturumları nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamaları uygulandı. Bu hafta sonu dışarı çıkma yasağının olup olmayacağı ile ilgili bilgiler haberimizde...

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bazı hafta sonları sokağa çıkma yasakları uygulandı. Geçtiğimiz hafta da gerçekleşen YKS oturumları nedeni ile Cumartesi ve Pazar günleri belirli saatlerde dışarı çıkma kısıtlaması uygulandı. Vatandaşlar yarın sokağa çıkma yasağının olup olmadığını öğrenmek istiyor. Detaylar haberimizde...  

YARIN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Yarın sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. Vatandaşlar maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde dışarıya çıkabilecek.

2 HAFTA SOKAK KISITLAMASI UYGULANDI

20 Haziran tarihinde LGS sınavının olması, 27-28 Haziran tarihlerinde ise YKS oturumlarının gerçekleşmesi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlamaları uygulandı.

Koronavirüsü salgınında tehditin hala sürmesi nedeni ile sınav ve hafta sonu nedeni ile oluşabilecek kalabalıkların önlenmesi adına kısıtlama kararları alındı. 81 ilde belirlenen saatlerde yalnız sınava girecek adaylara ve yanlarında gidecek bir kişiye izin verildi. Böylece sınav oturumunun gerçekleşeceği güzergahlarda, sınava giriş ve çıkışlarda oluşabilecek sosyal mesafe ihlalleri böylelikle en aza indirgendi.