Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs'ta kısıtlama olacak mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugün büyük bir coşku içinde kutlanacak. Bu yıl 102'nci yılı kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda kısıtlama olup olmayacağı merak ediliyor. Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs'ta yasak olacak mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bu özel ve anlamlı gün bu yıl koronavirüs gölgesinde geçecek. 19 Mayıs coşkusu evlerde ve yüreklerde yaşanacak. Tam kapanma süreci 17 Mayıs itibarı ile sona erdi ve kademeli normalleşmeye geçildi. Peki, Bugün sokağa çıkma yasağı var mı? 19 Mayıs'ta kısıtlama olacak mı? İşte tüm merak edilenler...

BUGÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Tam kapanma uygulamasının hemen ardından ülke genelinde kademeli normalleşme sürecine geçildi. Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklandı. 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü için ayrıca bir kısıtlama kararı açıklanmadı.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs günü resmi tatiller arasında yer alıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir çok kutlama ve etkinlik yapılırken, resmi kurum ve kuruluşların yanında özel sektöre de tatil oluyor.

19 MAYIS'IN ANLAM VE ÖNEMİ

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.

Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesi'nden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 Mayıs ile ilgili şiirler: 19 Mayıs 2,3,4,5 kıtalık uzun ve kısa en güzel en yeni şiirler!

19 Mayıs'ın kaçıncı yıl dönümü? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl kaçıncı yılı?