23 Nisan'da cumaya gitmek yasak mı? 23 Nisan'da camiler açık mı, bugün cuma namazı kılınacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması nedeni ile pandemi tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kısıtlamada muaf olan durumlar ve kişiler İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Vatandaşlar 23 Nisan cuma günü cuma namazı kılınıp kılınmayacağını merak ediyor. Peki, bugün cuma namazı var mı?

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge ile 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gelmişti. 23 Nisan'ın cuma gününe denk gelmesi ile vatandaşlar yasakta cuma namazının kılınıp kılınmayacağını araştırmaya başladı. Peki, bugün cuma namazı var mı? 23 Nisan'da camiler açık mı, cuma namazı kılınacak mı?

BUGÜN CUMA NAMAZI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan 23 Nisan için de beklenen açıklama geldi. Bakanlık tarafından 23 Nisan 2021'de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri bildirildi.

Dört günlük yılbaşı tatilinde pandemi koşullarına uygun olarak cuma namazı kılınmıştı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DETAYLARI

Genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak. Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.

Daha önce genelge ile belirtilen Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi aynen geçerli olacak.

Hafta sonu 10.00 - 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de birebir uygulanacak.