Bugün bankalar açık mı, kapalı mı? Kontrollü normalleşme sonrası bankalar kaçta açılıyor?

İçişleri Bakanlığı dün kontrollü normalleşme tedbirleri konulu genelgeyi yayımladı. Valiliklere gönderilen genelgede tedbirler 17 Mayıs Pazartesi ve 1 Haziran Salı günü geçerli olacak. Ramazan Bayramı'nın girmesiyle beraber EFT ve havale işlemleri yarıda kalan vatandaşlar Bugün bankalar açık mı, kapalı mı? Kontrollü normalleşme sonrası bankalar kaçta açılıyor? sorusuna yanıt arıyor.

Bugün bankaların açık olup olmadığı yakından takip ediliyor. 17 Mayıs Pazartesi ve 1 Haziran Salı günleri arasında kontrollü normalleşme süreci başlayacak. Geçtiğimiz hafta arefe ve Ramazan Bayramı sebebiyle 9 günlük idari izne geçildi. Peki, Bugün bankalar açık mı, kapalı mı? Kontrollü normalleşme sonrası bankalar kaçta açılıyor? Konu hakkından tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BUGÜN BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Dün bayram tatilinin sona ermesiyle beraber bugün bankalar açık olacak. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma genelgesi içerisinde banka çalışanlarının yasaktan muaf tutulduğu saatler açıklanmıştı.

10.00-16.00 saatleri arasında sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personelle hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları muaf olacak.

Yeni kontrollü normalleşme tedbirleri konulu genelgede bankalar ile ilgili resmi bir kısıtlama kararı bulunmuyor. Bu sebeple bankalar kendi mesai saatlerini ve hangi şubelerini açıp açmayacaklarına yönetimleriyle karar verecekler.

Türkiye Bankalar Birliği tam kapanma sürecinde 03-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemelerinin, salgın tedbirlerine uyulmak üzere yoğunluğun önüne geçilerek, daha güvenli ve kolay şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla açık olacak şubelerinde yeteri kadar personel bulundurmak üzere, tam kapanma kapsamında bankaların müşteri kabul saatlerini, 06-07-10-11 Mayıs 2021 tarihlerinde 09:00-12:30 ve 13:30-16:30, arife günü olan 12 Mayıs 2021 tarihinde 9:00-12:30 olarak belirledi.

Diğer günlerde ise, şubelerde 10:00-16:00 saatlerinde hizmet verilmeye devam edileceğini açıklamıştı. 17 Mayıs günü bankalar çalışmalarına kaldığı yerden devam edecekler.