Yarın 24 Kasım Cuma okullar tatil mi çok kuvvetli kar geliyor

Yarın 24 Kasım Cuma okullar tatil mi? Kar tatili var mı MEB açıklaması var mı? Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okullar tatil mi? Kar yağışı hangi illerde bekleniyor? sorusunun yanıtını arayanlar için beklenen ilk açıklama geldi. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor.

Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 21 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 21 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. 

EDİRNE VE KIRIKLARELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ-TIKLA ÖĞREN 

HAVA DURUMU AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Edirne Valiliği de uyarı yayınladı kar geliyor : Kar yağışı trakya bölgesinde de etkili olacak. Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde başlayacak karla karışık yağmurun kara çevireceği uyarısı yapıldı. Trakya Bölgesinde hava sıcaklığının 12 derece birden düşecek. Edirne Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda 'Trakya Bölgesinin Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği ve kar yağışının beklendiği' bildirildi.

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman da kar uyarısı yaptı. Kahraman şu bilgileri verdi: 'Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor. Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz. Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel". İşte kar beklenen illerdeki ayrıntılı hava durumu tahmini;

Bolu hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Düzce hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Karabük hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Kastamonu hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Bartın hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Edirne hava durumu tahmini meteorolojinin 5 günlük raporu

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 5

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 13

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 20

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13