Yarım asırlık hayatı dram

Doğumda anne karnında oksijensiz kalınca beyin felci geçiren Zeliha Bulut Çelik, 11 yaşında oğlu Abdullah Çelik ile hayat mücadelesi veriyor.

SONER KAN

Doğumda anne karnında oksijensiz kalınca beyin felci geçiren Zeliha Bulut Çelik (50) için doktorlar "Yaşaması mucize" dedi. Çelik mucizeyi başardı ama annesi terk etti; 3 aylıkken babaannesi sahip çıktı. Vücudunu dik tutmakta, yürümekte ve konuşmakta zorlanan Çelik'e 'Serebral Palsi' teşhisi konuldu. 2010'de evlenen Çelik, anne dediği babaannesini kaybetti; aynı yıl doğan oğlu Abdullah ile teselli buldu. 2019'da da kocasını kalp krizinden kaybeden Çelik, engelli aylığının kesilmesiyle bir şok daha yaşadı.

ENGELLİ AYLIĞI KESİLDİ

2009'da yüzde 61 olan engel durumu, 2022'de yüzde 52'ye; bir yıl sonra da yüzde 28'e düştü; itiraz üzerine hazırlanan son raporda yüzde 36'ya yükseldi. Engel durumu yüzde 40'ın altında kaldığı için maaşı kesilen Çelik, AKŞAM'a konuştu: "Tek geçim kaynağım, engelli maaşıydı. Hastalığımın tedavisi yok. Akrabalarımın yardımıyla ayakta duruyorum."

ANNEM İÇİN ÇALIŞMALIYIM

Henüz 11 yaşında olmasına rağmen annesine bakmak zorunda olan Abdullah Çelik, "Ona bakmak için okulu bırakıp, çalışmayı düşünüyorum. Büyüyünce yunus polisi olmak ve e onu daha iyi şartlarda yaşatmak istiyorum" diye konuştu.