Vitrindeki çanta için soygun planı

Kurye kılığına girip bir mağazaya çiçek götüren soyguncular, tezgâhtar kadını kelepçeleyerek vitrindeki 38 bin lira değerindeki çantaları çalmak istedi. Kadının çığlığıyla panikleyip kaçan 3 zanlı, yakalanarak tutuklandı.

DHA

İstanbul'da bir şebeke Beşiktaş'ta pahalı çantaların satıldığı mağazayı soymak için filmleri aratmayan bir plan yaptı. Kurye kılığına giren bir çete üyesi, 24 Ekim sabahı açılmak üzere olan mağazaya bir demet çiçek getirdi.

TEK BAŞINA 3 KİŞİYE DİRENDİ

Çiçeğin kime geldiğini merak eden kadın çalışan, kurye sandığı kişiyle konuşurken 2 şüpheli daha içeri girdi. Hırsızlardan biri aniden eliyle kadının ağzını kapatmaya, diğerleri de yere yatırmaya çalıştı. Elleri plastik kelepçeyle bağlanmak istenen kadın direnip çığlık atınca 3 zanlı panikleyip kaçtı. Mağazanın vitrininde fiyatları 5 bin lira ile 38 bin 500 bin lira arasında değişen lüks marka çantaların satıldığı öğrenildi. Güvenlik kamerasından eşkalleri belirlenen ve mavi bir otomobille kaçtıkları saptanan şüpheliler kısa sürede yakalandı. Barış O. (18), Erdal O. (24) ve Adem N. (20) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda kullanılan otomobili kiralayan N.Ö. (42) ise adli kontrolle serbest kaldı.

DÜĞÜNÜMÜZ VAR PARA LAZIMDI

Bir akrabalarının düğünleri olduğunu bu nedenle para bulabilmek için soyguna kalkıştıklarını itiraf eden zanlıların pahalı çantaları ucuza satarak paraya çevirmeyi planladıkları tespit edildi. Şüphelilerden birinin işsiz, diğerinin tekstil işçisi, bir diğerinin ise kafe çalışanı olduğu tespit edildi.