MasterChef’in yeni bölümünde yapılan Vişneli pazı sarma tarifi yarışmacıları zorladı. Somer Şef, Danilo Şef ve Mehmet Şef sunuculuğunda yeni sezonuna başlayan MasterChef yine izleyicileri ekran başında kilitlemeye devam ediyor. Yarışmanın 3’lü eleme turunda pişirilen Vişneli pazı sarması yapılışı da mutfak severlerin ilgisini çekti. İşte Vişneli pazı sarma tarifi...
Vişneli pazı sarma yapılışı için; soğanımızı küçük doğrayıp karamelize olana kadar kavuruyoruz 15 dakika suda bekletilmiş ve yıkanmış pirincimizi ekleyip kavuruyoruz. Bütün baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz. İç pilavımız baharatlardan dolayı hafif renk değiştirecektir. Sıcak suyumuzu ekleyip kapağı kapatıyoruz. 15 dakika pişiriyoruz. Pazı yapraklarımızı güzelce yıkayıp kaynamış suda 30 saniye haşlayıp buzlu suya çıkartıyoruz.
Pazı yaprağının ortasındaki sert dalı kesip pilavımızı dolduruyoruz. Her dolmanın içinde 2 adet vişne koyup dolmamızı yapıyoruz. Borcam veya fırın tepsisinin altına parçalanmış pazı yapraklarımızı koyup üzerine sarmış olduğumuz pazı dolmalarımızı diziyoruz ve üzerine 1 su bardağı limon suyun 1 su bardağı normal su koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırında 30 -40 dakika pişiriyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz.