Vicdansızlardan SMA vurgunu! Ölen çocuğun yardım parasını yiyenler hapiste

Yardım toplama sürecinde ölen SMA'lı çocuğun paralarını usulsüz kullananlara yönelik ‘Beyaz Kelebek' operasyonu düzenlendi. Anne D.A.G. tutuklandı, 8 kişi yakalandı. Şüphelilerin 25 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.

Antalya'da yaşayan SMA hastası 4 yaşındaki M.Y.G.'nin tedavi olması adına izinsiz yardım kampanyası başlatıldı. Çocuk ise tedavi sürecinde hayatını kaybetti. Paraların hedef doğrultusunda kullanılmadığı iddiaları üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçti. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan çocuğun annesi D.A.G. tutuklandı, cezaevinde olan babası G.G. ile birlikte 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. İncelemede şüpheli şahısların 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama-TCK 282.Md' suçunu işledikleri tespit edildi.

17 ARAÇ, 2 ARSAYA EL KONULDU

Bu gelişmenin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgisi olduğu tespit edilen 2'si cezaevinde toplam 10 şüpheli için 'Beyaz Kelebek' operasyonu başlatıldı, 8 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda bin dolar, senetler, olayla ilgili belgeler, dijital materyaller, cep telefonu ve sim kartlar ele geçirildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 25 milyon değerindeki 17 araç, 2 arsa ve 1 adet daireye el konuldu. Olayla ilgili şüpheliler gerekli işlemleri için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.