Gelinim Mutfakta vezir parmağı nasıl yapılır? Vezir parmağı tarifi ve malzemeleri burada!

Vezir parmağı tarifi ve malzemeleri Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Haftanın final gününde lezzetli tatlı tarifleri yapacak olan gelinler arasında mücadele sürüyor. Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli tarifler çayın veya kahvenin yanına çok yakışacak. Gelinim Mutfakta vezir parmağı nasıl yapılır? Vezir parmağı tarifi ve malzeme listesi sizlerle...

Vezir parmağı tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından verildi. Bugün gelinler lezzetli vezir parmağını yapacak. Puanlamayı ise her gün olduğu gibi kayınvalideler yapacak. Ekran başındaki izleyenler ise Gelinim Mutfakta vezir parmağı nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.

VEZİR PARMAĞI MALZEMELERİ

100 gram tereyağı – oda sıcaklığında

1 adet yumurta

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1/2 su bardağı yoğurt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için Malzemeler

1 su bardağı irmik

Şerbeti için Malzemeler

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

VEZİR PARMAĞI TARİFİ

Şerbeti için;

Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.

Ardından kaynamaya bırakın.

İyice kaynayan şerbetinizin üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.

Ardından bir karıştırma kabına alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için;

Bir karıştırma kabına tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta ve yoğurdu ilave edip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun.

Hamurunuzun orta yumuşaklıkta olması gerekiyor.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin ve irmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.

Fırından çıkan tatlınızı 5 dakika dinlendirip soğuyan şerbetinizi üzerine gezdirin.

Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirdikten sonra servis edin.