‘Veysel Abi' vurgununa 479 yıl hapis

Değerinin altında araç satın almak isteyenleri, fenomenler Bahar ve Nihal Candan ile kandırarak milyonlarca lira vurgun yapan çete davasında karar çıktı. Mahkeme, örgüt lideri Eren Koç'a 479 yıl, Nihal Candan'ın eski sevgilisi Apaydın'a ise 459 yıl hapis verdi.

Türkiye'nin farklı illerinde 73 kişiyi 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandıran, mağdurların güvenini kazanabilmek için de sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşleri çağıran çete üyelerinin yargılanması tamamlandı. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada örgütün lideri olduğu belirtilen sanık Eren Koç'un suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek ve 73 kişiye karşı nitelikli dolandırıcılık suçlarından 479 yıl hapis ve 141 milyon para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, Nihal Candan'ın eski sevgilisi sanık Onur Apaydın'ın ise aynı suçlardan 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezasına çarptırdı.

'KARA PARA' İLE DEVAM EDİYOR

Mağdur avukatı Burak Temizer, "Örgüt, icra dairelerinden hacizli veya devletin el koyduğu araçları ucuza temin etmek vaadiyle onlarca kişiyi milyonlarca lira dolandırmış. Örgüt üyeleri kendilerini bazen icra müdürü bazen de banka yetkilisi tanıtmış. Mağdurlardan alınan paralar kurulan paravan şirketlerin hesaplarına yatırtılmış" dedi. Mütalaada mağdurların beyanlarına yer verilirken, örgüt lideri Eren Koç'un Vergi Dairesi, Gümrük İdaresi, Gelir İdaresi Müdürü Veysel ya da Aydın Bey olarak tanıtıldığı kaydedildi. Mütalaada, sanıkların müştekilere ulaşarak, fenomenler Nihal Candan ve Bahar Candan'ı da kullanarak güven kazandıktan sonra araçları değerinin altında sattıklarını söyleyerek ikna ettikleri kaydedildi. Öte yandan Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi daha önce fenomenler Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin dosyasının ayrılmasına karar vermişti.

Çete üyelerinin araç ücretleri ve komisyon bedellerini peşin olarak aldıktan sonra çeşitli bahaneler öne sürerek vaat ettikleri araçları teslim etmedikleri, araç ve komisyon bedelleriyle kaçtıkları açıklandı.