Vatman tutuklandı! ''Açlıktan gözüm karardı''

Vatmanın açlıktan gözü kararmış. İstanbul'da İETT otobüsüne çarparak 33 kişinin yaralanmasına neden olan, tramvay sürücüsü Semi Özcan, olay günü hiçbir şey yemediğini söyleyerek, “Açlıktan gözüm kararmış ya da bayılmış olabilirim” dedi.

AA - DHA

İstanbul Alibeyköy'de pazartesi günü Taksim - Cebeci seferi yapan İETT otobüsü, Namık Kemal Caddesi'nde rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Kazada 33 yolcu yaralandı. Kazanın ardından otobüs ve tramvay şoförü gözaltına alındı.

KAHVALTI YAPMAMIŞ

Otobüs şoförü ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Tramvayın vatmanı Semi Özcan işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildi. Özcan savcılıkta verdiği ifadede, yaklaşık 7 yıldır vatman olarak çalıştığını söyledi. Olay günü sabah 05.30'da işbaşı yaptığını anlatan Özcan, "Saat 09.00 sıralarında tekrar Cibali durağına gitmek için Alibeyköy durağından kalkış yaptım. O ana kadar tramvay kabin içerisinde mekanik arızaya işaret edecek herhangi bir olumsuz durum hissetmedim. Hatta yanımda soyadını bilemediğim temizlik şefimiz Tuncay Bey de vardı. Alibeyköy metro durağında durup yolcuları aldıktan sonra tekrar hareketlendim. O esnada kabin içerisinde yalnızdım. En son yolu takip ettiğimi hatırlıyorum. Ancak hareketlendikten sonraki süreci hatırlamıyorum. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış ya da bayılmış olabilirim" dedi.

IŞIKLARI GÖRMEDİM

Özcan, "Bayıldığım için tramvay ışıklarının yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Tramvay kabininde ivme kolunu manuel kullanırım. Bu güzergahta daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir" dedi. Özcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.