Vatandaşları ''mavi ışık'' ile kandırıyorlar: Balık tezgahlarında büyük hile

Mavi ve mor ışık kullanarak balıkların kusurlarını gizleyen işletmelerin oyununu zabıta ekipleri bozdu. Hileli balık satışı yaptığı belirlenen işletmelere hileli satış yapmaktan yasal işlem uygulandı.

DHA

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde zabıta ekipleri, mavi ve mor ışık kullanarak balıkların kusurlarını saklayan işletmelere yasal işlem uyguladı.

DHA'da yer alan habere göre, zabıta ekipleri, ilçe genelinde balık satışı yapan işyerlerini denetledi. İncelenen balıkçı tezgahlarından bazılarının mavi ve mor ışık kullanarak balıkların kusurlarını gizlemeye çalıştığı tespit edildi. Hileli balık satışı yaptığı belirlenen işyerleri hakkında ekiplerce tutanak tutuldu. İşletmelerdeki mavi ışıkların sökülmesi için işyeri sahiplerine süre verildi.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren yetkililer, “İlçemizdeki balıkçılara yönelik yaptığımız denetimlerde bazı işyerlerinin mavi ve mor ışık kullandığını tespit ettik. Bu yöntem ile işyerleri balıkların kusurlarını saklamaya çalışıyor. Uyarılarda bulunarak, gerekli tutanakları tuttuk. Denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.