Varildeki izmarit katilin annesinin!... Pınar Gültekin cinayeti sil baştan!

Varildeki izmarit anneye ait. Pınar Gültekin'in katledildiği bağ evindeki varilde bulunan izmaritte katil zanlısının annesi ile ortağının DNA'ları saptandı. Bunun üzerine sanık C. Metin Avcı'nın annesi, babası ve ortağı da davaya dâhil edildi.

DHA

Muğla'da geçen yıl Cemal Metin Avcı tarafından boğularak öldürülüp cesedi varilde yakılan ve üstüne beton dökülen Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili davanın seyri değişti. Delilleri yok etmekle suçlanan katil zanlısının annesi Ayten A., babası Selim A. ve iş ortağı Şükrü Gökhan O. hakkında mahkemenin daha önce verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

Cemal Metin Avcı'nın (sağda) kardeşi Mertcan Avcı da (solda) delil karartmaktan tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

NEDENİNİ İZAH EDEMEDİLER

Gültekin Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir'in yaptığı 'kanun yararına bozma' başvurusunu kabul eden yüksek yargının kararında İzmir Adli Tıp Kurumunca düzenlenen rapor etkili oldu. 18 Ağustos 2020 tarihli rapora göre olay yerinde bulunan bir varil içerisinden ele geçirilen sigara izmaritlerinin şüpheliler Şükrü Gökhan ve Ayten A.'nın DNA profi liyle uyumlu olduğu tespit edildi. Yargıtay kararında şüphelilerin cinayet sonrası olay yerine gittikleri yönünde kuşku bulunmadığı ancak bu durumu izah ederken çelişkiye düştükleri de belirtildi.

Varilden çıkan sigara izmariti davanın seyrini değiştirdi.

İDDİANAME HAZIRLANACAK

Soruşturmanın başından beri cinayetin tek başına işlenemeyeceğini ve suç delillerinin tek başına yok edilemeyeceğini savunanan avukat Epözdemir, "Yargıtay'ın kararıyla birlikte cinayeti işleyen sanık, anne ve babası ile ortakları hakkında en kısa zamanda iddianame tanzim edilecek" dedi.