Valiye de kargo tuzağı! Dolandırılmaktan ‘sanal kart'ı kurtardı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dolandırılmaktan kurtulma hikâyesini anlattı: “Kargo teslimi için önce adres güncellemesi, sonra ek ödeme istendi. Limiti düşük sanal kart yerine fiziki kartı kullansaydım 150 bin TL kaptıracaktım.”

AA

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentteki Güvenlik ve Asayiş Toplantısı'na katıldı. Dolandırıcılık suçlarında geçen yıla göre yüzde 26'lık artış olduğuna dikkati çeken Çiftçi, başından geçen bir olayı da anlattı. Cep telefonuna gelen bir mesajda kargo teslimatıyla ilgili adres güncellemesi yapması gerektiğinin belirtildiğini söyleyen Vali Çiftçi, "Adresi güncelledim. Ondan sonra da bir ek ödeme talep ettiler. Ek ödemeyi yaparken sanal kart kullandım. Sanal kartın da limiti çok düşüktü. Oradan çekemediler" dedi.

VATANDAŞ UYANIK OLSUN

Eğer ödeme için fiziki kartını kullanmış olsaydı dolandırıcılara en az 150 bin lira kaptıracağını belirten Mustafa Çiftçi, "Yani sanal kart uygulamasıyla bu işten kurtuldum" dedi. Vali vatandaşları da şöyle uyardı: "Her zaman söylüyoruz, asker, polis, savcı kesinlikle vatandaşımızdan para istemez, altını bozdurmasını, havale etmesini istemez. Vatandaşlarımız bu tür kişilere karşı da uyanık olsunlar."