Vahşetin işaretini bir yıl önce verdi! Katilin babası: Psikolojik sorunları vardı

Fatih'te yarım saat arayla İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i katleden Semih Çelik'in geçen yıla ait intihar videosu ortaya çıktı. Kayıtta İkbal'e seslenen caninin, “Seni öldürmeye gelmiştim, hayattan giderken can almak istiyorum” dediği duyuldu. Katil zanlısının kuryelik yapan babası Adem Çelik, oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi.

HABER MERKEZİ

İstanbul'da önceki gün yarım saatte iki korkunç cinayet işleyen Semih Çelik (19), geçen yıl kaydettiği videoda vahşeti anlattığı ortağa çıktı. Eyüpsultan'da Ayşenur Halil'i (19) bıçakla katleden cani, daha sonra Fatih'teki surlarının üzerinde İkbal Uzuner'i (19) öldürüp 6 parçaya böldü; kesik başını aşağıya attı.Aynı surlardan atlayarak intihar eden Çelik'in Uzuner için çektiği videoda korkunç planlarını anlattığı öğrenildi.

'SENİ ÖLDÜRMEYE GELDİM'

"Seninle özel olarak vedalaşmak istedim. Sonunda ölüyorum." Aslında genç kızı öldürmeye gittiğini de itiraf eden Semih Çelik şöyle devam etti: "Beni gördüğün gün seni öldürmeye gelmiştim, bu hayattan giderken can almak istiyorum ve bu insanın sen olması daha değerliydi benim için. Kalbini çıkarmak, gözlerini... Tanrı o kadar yardım etti ki sana, iyi ki olmadı böyle bir şey."

DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNMUŞ

Yakınları, İkbal'in, Semih Çelik'in kendisine olan takıntısı nedeniyle defalarca şikayette bulunduğunu, bir sonuç çıkmadığını söyledi. Çelik'in, Ayşenur ile sevgili olduktan sonra aileyi arayarak 'kızınızın peşini bırakacağım' dediğini ancak bu vahşeti gerçekleştirdiğini ifade etti. Öte yandan katilin babası Adem Çelik, oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu söyledi. Semih Çelik'in hastane kayıtları araştırıldı,1 yıl içerisinde 5 hastane kaydının olduğu tespit edildi.

Videonun arka planında çalan Fight Club müziği ve duvardaki çizimler dikkat çekti.

Hakkında iki kez kayıp başvurusu yapılan Semih Çelik'in bir kez de intihara teşebbüs ettiği; öldürdğğü iki kızla okuldan tanıştığı belirtildi.

Ayşenur Halil'in yakınları sinir krizi geçirdi.

İKBAL ESKİ SEVGİLİSİYMİŞ

Ayşenur Halil'in katilin sevgilisi olduğu öğrenildi. İkbal Uzuner'in ise cani Semih Çelik'in eski sevgilisi olduğu iddia edildi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Hunharca katledilen İkbal Uzuner için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Uzuner'in yakınları sinir krizi geçirdi; güçlükle ayakta durdu. Genç kız, cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Ayşenur Halil'in cenaze namazı ise Gaziosmanpaşa'daki Saadet Camii'nde kılındı. Ayşenur'un annesi, abisi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşına boğuldu. Cenaze, Taşlıtarla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İkbal'in cenazesinde kardeşi "Canım ablam" diyerek gözyaşı döktü.

'ŞİDDETİ BU COĞRAFYADAN KAZIYACAĞIZ'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplumda infial yaratan çifte cinayetle ilgili açıklama yaptı. Göktaş, "Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

DSÖ'nün "Bir sonraki pandemi ruhsal bunalım olacak" açıklamasını manşetine taşıyan AKŞAM, çocukların ve gençlerin karıştıkları cinayetlere dikkat çekmişti.