Uyuşturucudan kurtulunca hayatı değişen M.A., bağımlılara seslendi: Sen de kurtul kardeşim

Esenler Belediyesi’nin ‘Yüzde Yüz Hayat Projesi’yle uyuşturucu illetinden kurtulan M.A., eğitimini tamamlayıp bir şirkette yönetici oldu. Hikayesinden etkilenen onlarca bağımlı tedaviye başladı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Yüzde Yüz Hayat Projesi’ kendi kahramanlarını doğurdu. O isimlerin başında gelen M.A. (26), 9 yıldır kullandığı uyuşturucuyu bıraktıktan sonra yarım kalan eğitimini tamamlayıp bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı. M.A.’nın başarısını gören çok sayıda bağımlı da tedavi olmayı kabul etti. “Uyuşturucudan arınmak dünyanın en muhteşem duygusu” diyen M.A., hikayesini AKŞAM’a anlattı. 

BANA ÖZENİP AZMEDİYORLAR

Uyuşturucudan kurtulmanın imkansız olmadığını belirten genç, şöyle konuştu: “Merkezde benim durumumda olan arkadaşlarla tanıştım. Onlara ‘Sen de kurtul kardeşim’ diyorum. Beni görünce özenip daha çok azimleniyorlar.”

ARKADAŞ GRUBUNA GİRMEK İÇİN BAŞLADIM

Uyuşturucuyla 17 yaşındayken lisede tanışan M.A., “Ergenlik dönemim zor geçiyordu. Arkadaşlarımın uyuşturucu kullandığını görünce bunun o gruba girmenin bir yolu olduğunu düşündüm. Üniversite yıllarında da her türlüsünü kullandım. Sosyal hayatımı, eğitimimi, sağlığımı darmadağın etti. Tamamen farklı birisi haline gelmiştim” şeklinde konuştu.

İÇİMDEKİ MANEVİ BOŞLUĞU FARK ETTİM

Bağımlılık nedeniyle hayatının avuçlarının arasından kayıp gittiğini fark eden M.A., “İyi eğitim almıştım ama geleceğim karanlıktı. Birkaç hastaneye tedaviye gittim, başarılı olamadım. Son çare Esenler Belediyesi’nin özel merkezine ailemle müracaat ettim. Güler yüzle yardımcı olmaya çalıştılar. Üstesinden geleceğimi hissettim. İçimdeki manevi boşluğun farkına vardım” dedi.

900 BAĞIMLIDAN 600’Ü KURTULDU

Proje kapsamında bugüne kadar 900 uyuşturucu bağımlısına ulaşıldı. Bu kişilerden 600’ü rehabilite edilerek hayata tutunmayı başardı.

İNTERNET BAĞIMLILIĞIYLA DA MÜCADELE

Esenler Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde görevli Psikolog Sibel Akkaya Şentürk, şu bilgileri verdi: “ Bağımlıların adreslerine ulaşıp ziyaret ettik. Tedavi için ikna olanlarla sürece başladık. Kahvehane, cami, okul, STK’lara ziyaretlerde bulunarak farkındalık oluşturmaya çalıştık. O dönemde uyuşturuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışma bugün bağımlılıkla mücadeleye dönüştü. Bunun içerisinde internet ve oyun gibi bağımlılıklar da var.”