Utanmadan ebeveynlik dersi vermiş! Fenomen anneye istismardan 60 yıl hapis

YouTube'da ebeveynlik dersi veren fenomen Ruby Franke, kendi çocuklarına işkence yapmaktan yargılandı. Evlatlarını aç bırakıp, ayaklarını bantlayan vicdansız anne, 60 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KOMŞUSU POLİSE İHBAR ETTİ

ABD'de Ruby Franke, kocası Kevin Franke ve çocukları Shari, Chad, Abby, Julie, Russell ve Eve'in hayatlarını paylaştığı 8 Passengers kanalıyla fenomen oldu. YouTube kanalı büyüdükçe çiftin ebeveynlik tarzlarını yönelik eleştiriler arttı. İzleyiciler çifti aşırı otoriter ve bazen de zalim bulmaya başladı. Ağustos 2023'te Ruby'nin 12 yaşındaki oğlu, komşuya giderek su ve yiyecek istedi. Çocuğun zayıflığını, el ve ayak bileklerindeki bant izlerini fark eden endişeli komşu, polise haber verdi. Başlatılan soruşturmada Franke ve iş ortağı terapist Jodi Hildebrandt tutuklandı.

MÜMKÜN OLAN EN AĞIR CEZA

2023 yılı sonunda mahkemeye çıkan Franke, çocuk istismarı suçlamalarını kabul etti. Franke'nin oğlunu bot giyerken tekmelediğini, başını su altında tuttuğunu ve ellerini ağzına kapatarak oksijenini kestiğini itiraf etti. YouTuber'ın 9 yaşındaki kızına da tacizde bulunduğu, onu fiziksel görevleri tamamlamaya zorladığı ve yiyecek ile su vermediği öğrenildi. 6 çocuk annesi hakkında görülen çocuk istismarı davası dün sona erdi. Franke, çocuk istismarı suçlamasıyla her biri 1 ila 15 yıl arasında değişen dört ayrı hapis cezasına çarptırıldı. Bunun Utah yasalarına göre mümkün olan en ağır ceza olduğu belirtildi.

Terapist Hildebrandt, "Umudum ve duam çocukların güzel hayatlara sahip olmaları" diye konuştu.

Ruby, cezası açıklanırken çocuklarından özür dileyerek, gözyaşı döktü.