Uşak bayram namazı saat kaçta?

Koronavirüsle mücadele kapsamında bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve camilerde bu sene bayram namazı kılınmayacak. Bu sene bayram namazı niyetiyle, dileyenler de duha/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle namaz kılınabilecek.

Diyanet Uşak bayram namazı, Duha (kuşluk) namazı saati merak ediliyor. Diyanet'in bayram namazı açıklamasına göre, vatandaşlar bayram namazı niyetiyle, dileyenler de duha/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle namaz kılabileceklerdir. Hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duhâ (kuşluk) namazı; dört, sekiz ve on iki rekât olarak kılınabilir. 

UŞAK BAYRAM NAMAZI SAATİ KAÇTA?

Diyanet'e göre, Uşak bayram namazı 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 06:17:00'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZI KILINACAK MI?

Din İşleri Yüksek Kurulu Kovid-19 tedbirleri dolayısıyla Bayram namazı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, salgın, bulaşıcı hastalık, karantina uygulamaları gibi sebeplerle bu namazın camilerde veya musallalarda cemaatle kılınması imkanının olmadığı zamanlarda, Müslümanların yukarıda açıklanan görüşler doğrultusunda ibadet hayatlarına yön vermeleri mümkündür. Nitekim bu yıl da maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Kovid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır.