Ünlü piyaniste üvey evlat tehdidi

Ünlü piyaniste ‘evlat' şiddeti. Dünyaca ünlü piyano sanatçısı Süher Pekinel, eşinin önceki evliliğinden olan 2 çocuğunun kendisine maddi ve manevi şiddet uyguladığını iddia etti. Pekinel'in iftira atmakla suçladığı 2 kardeşe 2 aylık uzaklaştırma cezası verildi.

NESLİHAN KESKİN

Uluslararası üne sahip piyanist Süher Pekinel, eşi Ömer Pekin Baran'ın önceki evliliğinden olan çocukları İdil Baran Süalp ve Emre Hayri Baran ile mahkemelik oldu. Üvey çocuklarının kendisine maddi ve manevi şiddet uyguladığını iddia eden Süher Pekinel, korunma talebinde bulunduğu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak ihtarnameler gönderen iki kardeş, haksız ve mesnetsiz iftiralarda bulundu. Çocukların bu eylemlerine son vermesi için noter huzurunda özür dilemesi konusunda uyardım. Ortak kullandığım ofisimde kendilerine ait olmayan bir el yazısıyla yazılmış ailevi meselelerinin yazılı olduğu bir kağıt buldum. Durumu polise bildirdim. Hukuki dayanağı olmayan suçlamaları hem aile hayatıma hem de sanat hayatına ciddi zarar vermiştir. Psikolojik olarak da yıprandım."

2 AY YAKLAŞAMAYACAKLAR

Talebi haklı bulan mahkeme, davalı iki kardeşin 2 ay süreyle üvey annelerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, hakaret içerikli söz ve söylemlerde bulunmamasına karar verdi.

İKİ KARDEŞ: HIRSIZDAN KORKUP BİZİ SUÇLUYOR

Tedbir kararına itiraz eden iki kardeş, üvey annelerinin ikametgahına hırsız girmesinden şüphelendiğini ve bu korku nedeniyle kendisini güvende hissetmediği için şikayetçi olduğunu öne sürdü. Mahkeme, iki kardeşin itirazını reddetti.