Üniversite öğrencilerine aşı çıktı mı? Üniversiteliler ne zaman aşı olacak? İşte detaylar...

Üniversite öğrencilerini aşı olacağı tarih yoğun olarak araştırılan konulardan oluyor. 13 Eylül tarihinde yüz yüze eğitimin başlayacağı üniversitelerde, akademisyenler için aşı randevusu açıldı. Bu sebeple öğrenciler aramalarında, Üniversiteliler ne zaman aşı olacak? Üniversite öğrencilerine aşı çıktı mı? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

Üniversite öğrencileri ne zaman aşı olacağına dair detaylı bilgi Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Geçtiğimiz günlerde akademisyenlerin de aşı randevusu alıp vurulabileceği belirtilmişti. Düzenlenen son Kabine Toplantısı'nda üniversitelerin 13 Eylül'de açılacağı duyuruldu. Peki, Üniversiteliler ne zaman aşı olacak? Üniversite öğrencilerine aşı çıktı mı?

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞI ÇIKTI MI?

Üniversite öğrencilerine henüz aşı çıkmadı. Konu hakkında resmi kaynaklardan da henüz bir açıklama gelmedi. Detaylı bilgi geldiği taktirde haberimize ekleyeceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabında bir takipçisinin, "Öğrenciler de aşılanınca yüz yüze eğitime başlarız tabii. Üniversite nüfusunun ezici çoğunluğu onlar" yorumuna yanıt verdi.

Bakan Koca, takipçisine, "Cem Bey, merak etmeyin 13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak. Artık salgın ülkemizin gündeminden çıkacak. Siz de destek olun" şeklinde açıklamada bulunurken üniversite öğrencilerinin merakla beklediği soruya yanıt vermiş oldu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.