Umudun hikayesini tasarımlara işlediler

Türk Modacı Zeynep Kartal, Suriyeli sığınmacı kadınların katkısıyla ‘Umudun Hikayesi’ adlı koleksiyonuna imza attı. Tasarımlar Londra Moda Haftası’nda sergilendi.

Ünlü Türk modacı Zeynep Kartal’ın, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacı kadınların katkısıyla dokunan kumaşları kullanarak hazırladığı tasarımlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın desteğiyle Londra Moda Haftası’nda sergilendi. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ın da izlediği defileye modaseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Prof. Dr. Fahrettin Altun'un Twitter'dan paylaştığı mesaj.

Cumhurbaşkanlığı desteği

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun Twitter hesabından defileye ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımında “Modacı Zeynep Kartal ile savaştan kaçan Suriyeli kadınların birlikte hazırladığı tasarımlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın desteğiyle Londra Moda Haftası’nda sergileniyor” ifadesini kullanan Altun, Türkiye’nin dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olarak mazlumlara ümit verdiğini kaydetti.

Defilede, Türkiye’nin yaptığı insani yardımları konu alan kısa film gösterimi yapıldı.

Londra Presentation Studio’da gerçekleşen defilede Kartal'ın hazırladığı 35 parça kıyafet 20 İngiliz model tarafından tanıtıldı.

Koleksiyonu mültecilere adadıDefilede sergilenen her bir parçanın işlemesi, yara izlerini sanata dönüştüren Suriyeli kadın sığınmacılara ait.

Koleksiyonu mültecilere adadı

Mor, kırmızı, kahverengi ve hardal tonlarının birbirinden farklı varyasyonları koleksiyonda elbiselere enerji katıyor. Zeynep Kartal, “Geçen yıllarda Manchester’da yaşanan saldırıya ve şimdi de savaştan kaçan Suriyeli sığınmacı kadınların yaşadıklarına tercüman olmak adına bu koleksiyonu hayata geçirdim. Benimle gece gündüz demeden bu koleksiyon için emek veren Suriyeli sığınmacı kadınlara bu koleksiyonumu adıyorum” dedi.