Uluslararası cenaze karışıklığı

Çatalca’da ölen Bedri Ayhan ile Güney Afrikalı Jacobus Nelson’un (66) cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda karıştı. Ailesi Ayhan’ın yerine köylerinde Nelson’ı gömdü. Hata daha sonra düzeltildi.

İstanbul’un Çatalca İlçesi’nde 3 ay önce 45 yaşındaki bir kadınla evlenen Bedri Ayhan (85) geçen hafta hayatını kaybetti. Ayhan’ın ölümü ‘şüpheli’ bulunarak otopsi için cenazesi Adli Tıp’a gönderildi. Aynı tarihlerde, Türkiye’ye tatil için gelen ve kalp krizi geçirerek ölen Güney Afrikalı Jacobus Johannes Nelson için de otopsi yapıldı. Cenazeyi teslim almaya gelen Bedri Ayhan’ın ailesine yanlışlıkla Afrikalının cenazesi verildi. Bedri Ayhan’ın ailesi karışıklığı fark etmeyince Nelson’un cenazesi 1 Ekim’de Çatalca’nın Dağyenice Köyü’nde cenaze namazı kılınarak  toprağa verildi.  Karışıklık , Nelson’un yakınlarının cenazelerini  almaya gelmesiyle ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcısı’nın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ KEZ GÖMÜLDÜ 

Yaşanan karışıklık üzerine savcılık talimatıyla Ayan’ın cenazesi jandarma eşliğinde mezarlıktan çıkarıldı ve yeniden Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada yeniden yapılan teşhisin ardından cenazeler gerçek sahiplerine teslim edildi. Bedri Ayhan’ın cenazesi dün ikinci kez cenaze namazı kılınarak toprağa verildi. Mezardan çıkarılan Nelson’un cenazesi de ailesine teslim edilerek ülkesine gönderildi. Yaşanan olayı anlatan Dağ Yenice Muhtarı Ercan Gül, “Allah rahmet eylesin iki kez cenaze namazı kıldık Bedri Amca için” dedi.

JANDARMA EŞLİĞİNDE AÇILDI

Yaşanan karışıklık üzerine savcılık talimatıyla cenaze jandarma eşliğinde mezarlıktan çıkarıldı ve yeniden Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Daha sonra tekrar teşhis edildi.