AKŞAM GAZETESİ
AKŞAM Gazetesi'nin AA/İHA'dan aktardığı habere göre, Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'daki 1. Oteller Bölgesi'nde faaliyet gösteren Fahri Otel telesiyejinde arıza meydana geldi. Telesiyejin vites kutusunda yaşanan arıza nedeniyle sistem güvenlik amacıyla durduruldu ve kablolarda bulunan 51 tatilci havada asılı kaldı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, AFAD koordinesinde kurtarma çalışması başlattı.
HERKESİN DURUMU İYİ
Ekiplerin titiz çalışmasıyla telesiyej kablolarında mahsur kalan tatilciler halat yardımıyla tahliye edildi. İki saat süren kurtarma çalışmalarının ardından herkes rahat bir nefes aldı.
Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı olayda, kurtarılan 51 tatilcinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Sömestr tatili nedeniyle Uludağ'da yoğunluğun had safhada olduğu öğrenildi.
Kurtarılan 51 kişi olay yerinde sağlık kontrolünden geçti.
'96 PERSONEL İLE 26 ARAÇ'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sağlık ekipleri, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 96 personel ile 26 araç ve ekipman olay yerine yönlendirildi. Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen ekipler kısa sürede organize olarak kurtarma çalışmalarına başladı. Kurtarılan vatandaşlar, sağlık kontrolleri için hazır bekletilen ekipler tarafından muayene edildi." Yerlikaya, olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.