Ukraynalı annenin evlat nöbeti yargıda

AKŞAM’ın gündeme getirdiği Ukraynalı annenin ‘Marmaris nöbeti’ adliyeye taşındı. Boşanma aşamasındaki çift karşılıklı suç duyurusunda bulundu.

Ender TÜRKKAN 

Ankara’da yaşayan Selena ve Melisa adlı 2 kızları bulunan işadamı Şevki Melih Eker ile Ukraynalı muhasebeci Svitlana Krychun çifti, geçtiğimiz haziranda karşılıklı boşanma davası açtı. Temmuzda çocukların velayeti anneye verilirken, babanın da ayda 2 gün görmesine hükmedildi. Şevki Melih Eker, son olarak 17 Ağustos’ta Krychun’un Ankara’daki evinden aldığı 3 ve 1.5 yaşlarındaki kızlarıyla kayıplara karıştı. Eşinin Marmaris’te olduğunu sosyal medyadan öğrenen anne, savcılıktan aldığı izinle eve girdi ancak oyuncaktan başka bir şey bulamadı. Anne Krychun, eşini kızlarına şiddet uygulamakla suçladı ve Marmaris’teki evin önünde nöbete başladı. 

ŞİKAYET ETTİ 

AKŞAM’ın gündeme getirdiği olayın ardından Ukraynalı anne ve avukatı Arzu Alper, dün konuyu bir kez daha savcılığa taşıdı. Delillerin de eklendiği şikayet dilekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunan Krychun, baba Eker’in, kızlarını kaçırdığını  belirterek yakalanmasın ve yasal işlem uygulanmasını istedi. Selena ve Melisa’nın fotoğrafları emniyet ve jandarmaya dağıtılarak aranması talep edildi. 

BABA EKER’DEN SUÇ DUYURUSU 

Baba Melih Şevki Eker de avukatı aracılığıyla Ukraynalı eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.  Baba Eker, kızlarını kaçırmadığını onları psikolojik sorunları olduğunu iddia ettiği Ukraynalı kadından korumaya çalıştığını söyledi: “Defalarca tedavi görmesini istedim, kabul etmedi. Kızlarım güvenli bir yerde.” Şikayet dilekçesinde ise gerekçe olarak, annenin eşine ve kızlarına şiddet uyguladığı, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verdiği gösterildi.