Uğurlar olsun!

MFÖ'nün usta ismi Özkan Uğur, gözyaşlarıyla uğurlandı. Mazhar Alanson, 52 yıllık arkadaşına ‘Ele Güne Karşı' şarkısının sözleriyle veda etti: “Nasıl gittin Özkan'ım böyle bırakılmaz.”

Akşam Gazetesi

Üç kez lenf kanserini yenen ve son olarak tekrar kansere yakalanan sanatçı Özkan Uğur, son yolculuğuna uğurlandı. MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı için ilk olarak AKM'de tören düzenlendi. Törene Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mazhar Alanson, Fuat Güner, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Sıla, İlker Kaleli, Demet Evgar, Çağlar Çorumlu ve Uraz Kaygılaroğlu gibi pek çok ünlü isim katıldı. Törenin moderatörlüğünü yapan Zafer Algöz, sanatçının yoğun bakımda bile MFÖ şarkıları dinlediğini söyledi. Algöz yaptığı konuşmasında "Vefat etmeden 10 gün önce yoğun bakımda ziyaret ettim. MFÖ şarkıları dinleyip parmakları gitar çalıyor gibiydi" ifadelerini kullandı. Yıllardır aynı sahneyi paylaşan Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur, son kez birlikte sahneye çıktı. Bu kez Özkan Uğur'a veda etmek için sahneye çıkan Mazhar Alanson ve Fuat Güner, duygularını ifade etmekte zorlandı. Fuat Güner, "Özkan 52 yıldır dostum, iş ortağım, manevi kardeşim. Ve hiçbir söz, gözyaşı onun acısını içimizden atamaz. Özkan'ım yeniden buluşmak üzere hoşça kal" ifadelerini kullandı.

ÇARESİZİM

Mazhar Alanson ile Fuat Güner, veda konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı.

1980'de kurulan MFÖ grubu, 43 yıllık sanat hayatında üçü derleme olmak üzere 15 albüm çıkardı.

Mazhar Alanson ise "2-3 gündür halimiz darmaduman. Özkan'ın meşhur sözleri vardır. Üçümüz arabada kimsenin anlamasını istemediğimiz mevzuları kuşdiliyle konuşurduk. Özkan'ın yeteneği konusunda başarısı, yeteneği tartışılmaz. Onu herkes biliyor. Tanıyan, tanımayan herkes biz nasıl unutacağız, ne yapacağız. Çaresiziz" sözlerine yer verdi. Alanson veda konuşmasını "Ele Güne Karşı" şarkısının sözleriyle sonlandırdı: "Ele güne karşı yapamaz, böyle de olmaz ki. Nasıl gittin Özkan'ım böyle bırakılmaz ki. Gözyaşlarımız bitti mi sandı. Seni görebildiğimiz yer rüyalar artık. Ayrıldık Özkancım." Alanson konuşmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Aysun Arslan, 41 yıllık eşi Özkan Uğur için 1 dakikalık saygı duruşu istedi.

GÜLÜMSEMESİNİ HİÇ KAYBETMEDİ

Sahneye annesi Aysun Arslan ile birlikte çıkan Alişan Uğur babasına veda ederken "Benim babam nesiller boyu kalıcı olacaktır. Kendine has müziği, doğaçlaması ve oyuncuğuyla Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatının son yıllarında ilerleyen hastalığına rağmen eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının son zamanlarına rağmen gülümsemesini kaybetmedi. Hep içimizde olacaksın hoşça kal'' dedi. Oğlundan sonra konuşan Aysun Aslan, "Benim söyleyecek bir şeyim yok. Özkan Uğur'umuz için sizden 1 dakikalık saygı duruşu rica ediyorum" dedi. Usta sanatçı, Taksim Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.