Ufka Yolculuk sınav sonuçları açıklandı ufkayolculuk.com 2018 Ufka Yolculuk sonuçları dereceye girenler

Ufka Yolculuk sınav sonuçları ne zaman açıklanır sorusu ve Ufka Yolculuk dereceye girenlerin isimleri merak ediliyor. Ufka Yolculuk sınav sonuçları açıklandı. Yoğun bir katılımın olduğu sınav 8 Nisan tarihinde yapıldı. En geniş katılımlı sivil yarışma olduğu belirtilen Ufka Yolculuk 6’ncı Bilgi ve Kültür Yarışması; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin ortaklığında on binlerce gönüllü ile gerçekleştirildi. Ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Kurum sitesi üzerinden, “Sıralamaların yer aldığı kesin sınav sonuçları, sonuç itiraz süreci tamamlandıktan sonra 25 Nisan saat 20.00’da açıklanacaktır” duyurusunda bulundu. İptal edilen sorular sınav sonuç sayfanızda boş cevap olarak değerlendirilecektir. Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk kazanacaklar. Ufka Yolculuk sonuçları sorgulama ekranı haberimizde sizlerle.

Ufka Yolculuk sonuçları 2018 açıklandı. Ufka Yolculuk sınav sonuçları dereceye girenlerin isimleri araştırılıyor. Ufka Yolculuk’un internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 saat 10.00’da yapıldı. Sınava yoğun bir katılım vardı. Vatandaşlar gerçekleşen sınavın ardından sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladılar. Sınav sorularına ve cevaplarına bakarak tahmini puanlarını hesapladılar. Ufka Yolculuk sınav sonuçları ile ilgili kurumdan resmi bir açıklama geldi. Yapılan duyuruda, “Sıralamaların yer aldığı kesin sınav sonuçları, sonuç itiraz süreci tamamlandıktan sonra 25 Nisan saat 20.00’da açıklanacaktır” denildi.  Sınav sonucuna göre “Puan Sıralaması” ve “Ödül Sıralaması” sıralaması olmak üzere 2 ayrı sıralama yapılacaktır. Ödüller yarışmacılara ödül sıralamasına göre verilecektir. Puanları eşit olan yarışmacılarda sıralama yapılırken ikinci bölümde yapmış oldukları net sayısına bakılacaktır. Doğru sayılarının da eşit olması durumunda adaylar arasında yaşı küçük olan sıralamada üstte yer alacaktır. Her soru kendi içerisinde değerlendirilip yüzdelik dilimi hesaplanacaktır. Hesaplanan bu yüzdelik dilimine göre aşağıdaki puanlama sistemi uygulanacaktır.Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk kazanacaklar. Ufka Yolculuk sonuçları sorgulama ekranı haberimizde sizlerle

UFKA YOLCULUK SONUÇLARI SORGULA

Sonuçlar erişime açıldı. Haberimiz içerisinde bulunan link üzerinden sorgulayabilirsiniz.

UFKA YOLCULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sonuçlar 25 Nisan’da erişime açılacak. Yapılan duyuruda, “Sıralamaların yer aldığı kesin sınav sonuçları, sonuç itiraz süreci tamamlandıktan sonra 25 Nisan saat 20.00’da açıklanacaktır” denildi. 

SINAV DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

Birinci bölümdeki sınav sorularının puanlanması aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.

H.1 Puanlama: Tüm kategorilerin puanlaması aşağıdaki sistemde yapılacaktır.

11 kategori ayrı ayrı ele alınacaktır.

Sınav sonucuna göre “Puan Sıralaması” ve “Ödül Sıralaması” sıralaması olmak üzere 2 ayrı sıralama yapılacaktır. Ödüller yarışmacılara ödül sıralamasına göre verilecektir

Puanları eşit olan yarışmacılarda sıralama yapılırken ikinci bölümde yapmış oldukları net sayısına bakılacaktır. Doğru sayılarının da eşit olması durumunda adaylar arasında yaşı küçük olan sıralamada üstte yer alacaktır.

Her soru kendi içerisinde değerlendirilip yüzdelik dilimi hesaplanacaktır.

Hesaplanan bu yüzdelik dilimine göre aşağıdaki puanlama sistemi uygulanacaktır.

%3 e kadar 10 puan

% 3-6 arası 9,5 puan

% 6-10 arası 9 puan

%10-14 arası 8,5 puan

%14-18 arası 8 puan

%18-22 arası 7,5 puan

%22-26 arası 7 puan

%26-30 arası 6,5 puan

%30-35 arası 6 puan

%35-40 arası 5,5 puan

%40-45 arası 5 puan

%45-50 arası 4,5 puan

%50-55 arası 4 puan

%55-60 arası 3,5 puan

%60-100 arası 3 puan

4 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir. (A ve B kategorisi için 3 yanlış en düşük puanlı 1 doğruyu götürecektir)

En yüksek puan 70 e eşitlenip diğer puanlarda orantıyla buna göre hesaplanacaktır.

Bütün puanlar 70 üzerinden hesaplandıktan sonra; puanlara 30 puan eklenecektir. Böylece en yüksek puan alan kişi 100 almış olacaktır

H.2 Derecelendirme: Kategorilerin derecelendirmeleri aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.

H.2.1 A, B C, D, E, F, G, H Kategorileri için Derecelendirme: (Türkçe sınavlar)

Derecelendirme Puanlama sırası ve Ödül Sırası olarak iki alanda, Türkiye, İl, İlçe, Okul şeklinde 4 ayrı kategoride olacaktır.

H.2.2 I Kategorisi için Derecelendirme: (Türkçe online sınav)

Derecelendirme Puanlama sırası ve Ödül Sırası olarak iki alanda, Dünya, Türkiye, İl, İlçe şeklinde 4 ayrı kategoride olacaktır.

H.2.3 J, K Kategorileri için Derecelendirme: (Arapça online sınav)

Derecelendirme Puanlama sırası ve Ödül Sırası olarak iki alanda, Dünya, Ülke şeklinde 2 ayrı kategoride olacaktır.

UFKA YOLCULUK SINAVI NE ZAMAN?

Ufka Yolculuk sınavı 8 Nisan Pazar günü yapılacak. Sınav yerleri 1 Nisan tarihinde açıklanmıştı. Sınav saat 10.00’da

,başlayacak.

Yazılı sınavı il ve ilçelerde belirlenen sınav merkezlerinde test şeklinde yapılmaktadır. Sınav merkezleri belirlendikten sonra yarışmacılarımız sınava girmek istedikleri okulu seçerek sınava katılabilirler.

Sınavda yer alan kategoriler adaletli ve doğru bir sınav değerlendirmesi yapmak amacıyla, alanında uzman kişiler tarafından katılımcıların hem eğitim durumu hem yaşları göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.

YARIŞMA SORULARI NASIL OLUYOR?

Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” (A kategorisi için) ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet” (B ve C-D-E-F kategorileri için) adlı eserlerden yapılacaktır. Arapça ve İngilizce dilinde ise yine yarışma için özel hazırlanan "Riyâzu's Sâlihîn'den Seçmeler" adlı eserden yapılacaktır.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler; Mürşide Uysal tarafından kaleme alınan bu eser sevgili Peygamberimizin hadislerinden seçilen, bizzat Peygamberimizin anlattığı hikâyelerden oluşan, Peygamberimizin döneminde ve onunla ilgili olaylardan meydana gelmektedir.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an Sünnet; Bu eser Prof. Dr. M. Es'ad Coşan’ın yaptığı Kur'an âyetleri tefsiri ve özellikle de Hadis şerhleri içinden seçilmiş olup Kur'an ve Hadis bütünlüğünü, ayrılmazlığını işleyen, "kul" ve "ümmet" olma yolunda Sünnet'in değerini, kıymetini önümüze seren konuşmalarının yazı diline aktarılarak yeni bir sistematik içerisinde sunulmasından oluşmaktadır.

Türkçe dilindeki yarışma kitaplarımıza http://ufkayolculuk.com/yarisma-kitaplari.html bağlantısında “Temin noktaları” kısmında bulunan adreslerden ulaşabilir veya “online satın al” kısmına tıklayarak internetten sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kitabımızı e-kitap olarak da satın alabilirsiniz.

UFKA YOLCULUK SINAV YORUMLARI

Muhammed Ali: #UfkaYolculuk şimdiden gelecek sene için "şöyle çalışayım" lara başladım hepimize geçmiş olsun

âişe hilâl: Kaydolduğum Ufka Yolculuk sınavının Kelam vizesiyle aynı gün-aynı saat olması nasıl açıklanabilir üstad

Rumeysa: Felsefe sınavından önce ufka yolculuk sınavına girmek de ne bileyim. Kafam bir milyon oldu

YARIŞMA ÖDÜLLERİ NELER:

Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak.

Bu kategorilerde 4-10 arasına girenler ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Yarışmada dereceye girenler ise yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüllere layık görülecek.

YARIŞMA KATEGORİLERİ NELER?

En geniş katılımlı sivil yarışma olduğu belirtilen Ufka Yolculuk 6’ncı Bilgi ve Kültür Yarışması; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin ortaklığında on binlerce gönüllü ile gerçekleştirilecek. Engelliler ve mahkumların katılabildiği yarışma on bir farklı kategoride yapılırken; A, B, C, D, E, F ve I kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J kategorisi ise İngilizce dilinde olacak.

YARIŞMA SORULARI NASIL OLUYOR?

Yarışma Türkçe dilinde Ufka Yolculuk için özel olarak hazırlanan “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler” (A kategorisi için) ve Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN’ın “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an ve Sünnet” (B ve C-D-E-F kategorileri için) adlı eserlerden yapılacaktır. Arapça ve İngilizce dilinde ise yine yarışma için özel hazırlanan "Riyâzu's Sâlihîn'den Seçmeler" adlı eserden yapılacaktır.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Peygamberimizden Dini Hikâyeler; Mürşide Uysal tarafından kaleme alınan bu eser sevgili Peygamberimizin hadislerinden seçilen, bizzat Peygamberimizin anlattığı hikâyelerden oluşan, Peygamberimizin döneminde ve onunla ilgili olaylardan meydana gelmektedir.

Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz Hadislerle Kur’an Sünnet; Bu eser Prof. Dr. M. Es'ad Coşan’ın yaptığı Kur'an âyetleri tefsiri ve özellikle de Hadis şerhleri içinden seçilmiş olup Kur'an ve Hadis bütünlüğünü, ayrılmazlığını işleyen, "kul" ve "ümmet" olma yolunda Sünnet'in değerini, kıymetini önümüze seren konuşmalarının yazı diline aktarılarak yeni bir sistematik içerisinde sunulmasından oluşmaktadır.

Türkçe dilindeki yarışma kitaplarımıza http://ufkayolculuk.com/yarisma-kitaplari.html bağlantısında “Temin noktaları” kısmında bulunan adreslerden ulaşabilir veya “online satın al” kısmına tıklayarak internetten sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz kitabımızı e-kitap olarak da satın alabilirsiniz.