Ucuz uçak bileti nasıl alınır?

YURTİÇİ uçuşlardan elde edilen uçuş-fiyat grafiği, aranılan yurtiçi destinasyon için ‘Yılın en Ucuz Uçak Bileti’ni bulmayı sağlıyor. Turna.com adresinden herkesin kolayca ulaşabileceği sistem de, uçak bileti satın almada yeni yeni yöntemler belirliyor.

Yurtiçindeki popüler destinasyonlara ait 300 milyon uçuş verisinin işlendiği ve her gün 1,5 milyon uçuş verisinin de anlık olarak süzüldüğü bir sistem var. Turna.com adresinden ulaşabilen sistem uçak bileti almaya yeni bir bakış açısı getiriyor. İstanbul’dan İzmir’e en ucuz salı günü,  ya da Ankara’dan Adana’ya en ekonomik biletlerin Mart ayında satın alınabileceği görülüyor.

İSTANBUL-TRABZON'A EN EKONOMİK BİLET ŞUBAT'TA 

Herhangi bir noktadan diğerine uçarken, önümüzdeki 1 yılda tüm tarihlerin bilet fiyatlarının görülebildiği bir grafik sunan grafiğe bakarak en ucuz uçuşların hangi tarihlerde olduğunu bulmak çok kolay. Kullanıcılar, gitmek istedikleri destinasyonları seçtikten sonra gelen uçuş-fiyat grafiği üzerinde ilerleyerek en ucuz günleri seçip, bu tarihler için arama yaptıklarında uçak bileti almak için en uygun zamanı bulabiliyor. 
Örneğin İstanbul’dan Trabzon’a en ekonomik uçabileceğiniz ay Şubat ayı, gün ise Salı. En uygun fiyata Kasım ayında uçabileceğiniz Ankara-İzmir hattında en ideal seyahat günüise Perşembe.
2015’te alınan yurtiçi uçak bileti fiyatları gidiş ve dönüş için seçilen tarihlere göre 4 kat değişiklik gösterdi. Geçtiğimiz yıl İstanbul’a en ucuz tek yön uçak bileti Mart ayında Antalya – İstanbul uçuşu için 18 TL’ye, Ankara’ya ise Ekim ayından Sabiha Gökçen – Ankara uçuşu için 24 TL’ye alındı.

Peki 2016’da İstanbul’dan en ucuz uçak biletlerini bulabileceğin tahmini tarihler neler ? 
2016 için uçuş-fiyat grafiğine göre; İstanbul – Ankara ve İstanbul – Bodrum için en ucuz gidiş-dönüş uçak bileti Ekim ayının Perşembe günlerinde, İstanbul – İzmir içinAğustos, İstanbul-Trabzon için ise Şubat ayının Salı günlerinde bulunacak.

Turna.com, internet üzerinden uçak bileti rezervasyonu, biletlemesi, değişikliği ve iadesi işlemlerini gerçekleştirmekte. Bağımsız seyahat sitesi Yoldaolmak.com tarafından Türkiye’nin en iyi online uçak bileti seçilen site bin 300’den fazla havayolunun biletlerini uygun fiyatlarla sunuyor .