Üç yaşındaki çocuğu araçta bıraktılar! 40 derecede öldüren ihmal

Uyuyan oğlunu arabaya kilitleyip gitti! 40 derecede öldüren ihmal. Babası 3 yaşındaki oğlunu, arka koltukta uyuduğu için araç içinde bırakıp gitti. Bir saat sonra araca dönen baba oğlunu hareketsiz halde buldu. Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirdi.

SONER KAN

Hatay'da yaşayan Suriyeli Sifeddin Malahafji (34), eşi Hiba Alheraki (28) ve oğlu Badr Alddin Malahafji'yi (3) de yanına alıp, akraba ziyaretleri için Adana Seyhan'a geldi. Baba Malahafji, önceki gün öğle vakti, kardeşinin işyerine gitmek için evden çıktığı esnada Badr Alddin de babasıyla gitmek istedi, ailesi karşı çıktı ama küçük çocuk ağlayınca Malahafji, onu da yanına alıp dışarı çıktı. Malahafji, işyerine ulaştığındaysa oğlu arabada uykuya daldı.

UYANDIRMAK İSTEMEDİ

40 dereceyi bulan sıcaklıkta oğlunu uyandırmak istemeyen Malahafji, aracın camlarını açtı, sonra da küçük çocuğu otomobilde bırakıp, kardeşinin yanına gitti. Yaklaşık bir saat sonra geri dönen Sifeddin Malahafji, evladının hareketsiz bir şekilde yattığını gördü. Ona seslendiğinde yanıt alamayan ve oğlunu uyandıramayan Malahafji, '112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp yardım istedi.

HAYATA TUTUNAMADI

Hastaneye götürülen çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Çocuğun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Boyundan büyük tabuta konulan Badr Alddin'in cenazesi ailesine teslim edilirken, baba gözyaşlarına boğuldu.

KARDEŞİNİ ZİYARETE GİTTİ

Badr Alddin Malahafji'nin cenazesinin, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde toprağa verilecek. Yaşanan olayla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan, aile yakını Şaban Köseoğlu, "Allah kim- seye bu acıyı yaşatmasın. Çok acı bir durum. Baba kardeşinin yanına gidiyor. Yarım saat veya en geç 1 saat sonra geri döndüğünde oğlunun hareketsiz yattığını görüyor. Camlar da açıktı, kapalı değildi ama hava sıcak olduğu için böyle bir şey yaşandı" dedi.