Üç gün önce evlenmişti... Neyi var neyi yok sel aldı götürdü

Van'ın Başkale ilçesinde yarım saat sağanak şeklinde yağan yağmur, Özer'in de yaşadığı ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki 210 haneli Esenyamaç Mahallesi'nde sele sebep oldu. 28 Temmuz'da dünya evine giren Ferdi Özer (34), 3 gün sonra etkili olan sağanakta düğün takılarını, beyaz eşyalarını ve çeyizini sel sularına kaptırdı.

DHA

31 Temmuz'da Başkale'de yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak, olaydan 3 gün önce dünya evine giren Ferdi Özer'in düğün takılarını, beyaz eşyalarını ve çeyizini kaybetmesine neden oldu. İlçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki 210 haneli Esenyamaç Mahallesi'nde oturan, olaydan 3 gün önce dünya evine giren Ferdi Özer'in evini de sel suları bastı.

DHA'nın haberine göre, Van'ın Başkale ilçesinde 31 Temmuz günü öğle saatlerinde yaklaşık yarım saat etkili olan sağanakta Esenyamaç Mahallesi ve On İki Dere mezrasında bazı ev ve ahırlar, sel suları nedeniyle zarar gördü.

Olay sırasında ağabeyine yardım ettiğini, koşup eve gelerek eşi ve yaşlı annesini kurtardığını belirten Ferdi Özer, "Selin çıktığı saatlerde evde değildim, ağabeyime yardım ediyordum. Yağmur yağmaya başladı sel beklemiyorduk. Sonra birden şiddetlenmeye başlayınca eve doğru koşmaya başladım. Evde yaşlı babam, annem, eşim ile yeğenim vardı. Çok kötü bir andı. Onları kurtarmaya çalıştım ev eşyaları, takı aklımda değildi. Ortalık yerle bir olmuştu, kıyamet kopuyordu sanki. Düğünde gelen takılarım, beyaz eşyam, çeyizlerimiz hepsini sele kaptırdık. 250 bin TL zarar ettim. Hayırseverlerden yardım eli bekliyorum" dedi.