UBER kullanıma açıldı mı? UBER yasağı kalktı mı?

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber hizmetleri haksız rekabet oluşturduğuna hükmetmiş ve uber.com'a ulaşımın hükümle engellenmesine karar verilmişti. UBER için yeni karar verildi. UBER yasağı kalktı mı? UBER açıldı mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın internet üzerinden hizmet veren Uber'e yönelik olarak açtığı haksız rekabetin tespiti için açtığı davadan haksız rekabet kararı çıkmıştı. Türkiye'de erişim engeli olan UBER uygulaması için yeni bir karar alındı. UBER yasağı kalktı mı? UBER açıldı mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte tüm detaylar... 

UBER YASAĞI KALKTI MI?

Uber'e Türkiye'de uygulanan erişim engeli bugün resmi olarak kaldırıldı.

Uber Türkiye'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullular’a tekrar merhaba!" denildi.

İstinaf mahkemesi geçen ay aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı bulmuştu. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.