Türk'ün kulacı St. Catalina'yı aştı

Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kızı Nesrin Olgun Arslan'dan 38 yıl sonra bir ilk! Kaptan Arslan’ın ‘Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı’ Santa Catalina Kanalı’nı geçen ilk Türk takımı oldu.

Soner Kan?

"Adını tarihe yazdırdı"

Henüz 7 yaşında yüzmeye başlayan, 100’e yakın ödül kazanan Nesrin Olgun Arslan, 1979'da İngiltere’den Fransa’ya kadar kulaç atıp, Manş Denizi’ni 15 saat 47 dakikada yüzerek geçti. Bu girişimiyle de Arslan, adeta tarih yazdı ve Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kızı unvanını kazandı. Arslan aynı başarıyı bu kez 2015 yılında bir kez daha gerçekleştirdi.

16 saatte derece aldı

Kaptanlığını yaptığı Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı ile birlikte Manş Denizi’ni bu kez 16 saat 44 dakikalık bir dereceyle geçti. 2016'da Arslan’ın kaptanlığı yaptığı; Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı, Capri Adası’ndan başlayıp da Napoli Baia’da son bulan 36 kilometrelik rotayı geçen ilk Türk takımı oldu. 10 saat 56 dakikalık derece de takıma; ‘En İyi Kadın Takımı’ unvanını getirdi. 

60 yaşında bir ilki gerçekleştirdi

Şu anda 60 yaşında olan ve Adana’da yüzme eğitmenliği yapan Arslan, ‘Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı’ ile yeni bir başarıya daha imza attı. Arslan, “Santa Catalina Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk takımının kaptanı olarak bu pozu vermesem olmazdı” dedi.