Türkiye'nin en kalabalık köyü! Bostanbükü 79 ilçeyi geride bıraktı

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü Köyü, kayıtlı 6 bin 64 kişiyle, 79 ilçeden daha kalabalık olmasıyla dikkatleri çekti.

TÜİK verilerine göre 6 bin 64 kişiyle, en az nüfusa sahip 364 köyün toplamından kalabalık olan Bostanbükü'nde 3 binden fazla öğrencinin kaldığı GSB yurtları, 1500 civarında işçinin çalıştığı iki fabrika ile galericiler ve sanayi siteleri bulunuyor. Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü Köyü, 79 ilçeyi geride bırakarak rekor kırdı. Daha önce 2019'da 5 bin 949 kişiyle bu unvanı alan yerleşim birimi, 2021'de 6 bin 40 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada yer aldı. Bostanbükü, demir çelik sanayinin kalbi sayılan ilin merkezine, turizm destinasyonu Safranbolu'ya ve Karabük Üniversitesi'ne yakın konumuyla dikkati çekiyor. Yaklaşık 3 bin 600 öğrencinin kaldığı Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 2 yurt, 1500 civarında işçinin istihdam edildiği 2 tekstil fabrikası ve galericiler ile sanayi siteleri bulunan köyde, tarım ve hayvancılık faaliyetleri de ön plana çıkıyor.

CAZİBE MERKEZİ

Köy muhtarı Osman Alkan, köyde önemli oranda tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı belirtti. "Köyümüz, Karabük'e ve Safranbolu'ya çok yakın olması dolayısıyla rağbet gören yerleşim yeri haline geldi" diyen Alkan, ulaşım yakın olduğu için köy sınırlarında çok sayıda işçinin çalıştığı tekstil kuruluşlarının bulunduğunu aktardı. Alkan, Karabük Üniversitesi'nin de köye çok yakın mesafede bulunduğuna değinerek, "Üniversite köyümüze 2 kilometre uzaklıkta. Köyümüzde oturan hocalarımız var. Yeni sitelerimiz yapıldı. Galericiler sitesi yapıldı. Yatırımlar geldiğinden dolayı cazibe merkezi haline geliyor. İki KYK yurdumuz var" diye konuştu. Köy sakinlerinden Fatma Topçuoğlu köylerinin tarıma elverişli olduğunu, topraklarında her çeşit meyvenin yetiştiğini anlattı.