ŞAHİN: İKİNCİ YÜZYILIN DESTANINI BİRLİKTE OKUYARAK YAZACAĞIZ
Başkan Fatma Şahin, fuarın açılışında, gençlerin okumasını arttıracak, yazarlara ulaşacak çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu heyecanımızı gelip bizimle paylaştığınız, hep birlikte kitap okuduğunuz, okuduğunuzu uyguladığınız, uygulamayı bir medeniyet projesine dönüştürme iradesini ortaya koyduğunuz için teşekkür ediyorum. İkinci yüzyılın destanını birlikte okuyarak yazacağız" diye konuştu.
Başkan Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önce insan diyerek çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:
36 BİN KİTAPLIK DİJİTAL KÜTÜPHANE
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 36 bin kitabı barındıran Dijital Kütüphanesi ile de kentin eğitim ve sosyal hayatına önemli bir dokunuşta bulunuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yerel kalkınma modelinde en başa koyduğu eğitim faaliyetleri arasında 'okuyan Gaziantep' hedefi için kurulan çocuk kütüphaneleri, ebeveyn çocuk okuma etkinlikleri, dijital envanterleri içeren kütüphaneler, yerel tarih ve enstitü çalışmaları gibi birçok çalışma 'en büyük' sıfatını kazanan kitap fuarına Gaziantep'i ulaştıran büyükşehir belediyesinin sosyal alt yapı çalışmaları arasında önemini korumaya devam ediyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, gençler için birçok sürpriz etkinliği barındıran "Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali" 17 – 20 Mayıs tarihlerinde Festival Park'ta yapıldı. Etkinlik spor, yetenek, eğlence ve muhteşem performansları bir araya getirdi.
Gençlik Festivali pek çok sevilen sanatçıyı Gazi şehirlilerle buluşturdu. Festival Kapsamında Pop Müzik Sanatçısı Cem Belevi, DJ Ozan Doğulu, Tuğçe Kandemir, DJ Doğukan Manço, rap müzik sanatçısı Sefo, Müzisyen Ali Kınık ve DJ Hakan Akkuş, Bilal Sonses, DJ Emrah Karaduman ve Kadir Çöpdemir sahne aldı.
Festivalde ayrıca futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, kort tenisinde iddialı olan üniversite öğrencileri için ödüllü turnuvalar düzenlendi. Ses yarışmaları ve e-spor turnuvalarında gençler yeteneklerini sergiledi. Festival alanına kurulan stantlarla festivali takip edenler gastronomi kenti Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini deneyimleme, yöresel ürünlerini tanıma fırsatı buldu.
Başkan Şahin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile birleşen festival kutlamalarında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün çok özel bir gün. 19 Mayıs. 19 Mayıs, bağımsızlığımızın meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs, 'Ya İstiklal ya ölüm' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün günüdür. 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz' diyerek gençleri işaret etmiştir. Gençler geleceğimiz, gözümüzün nuru, başımızın tacı. Kültürüyle, sanatıyla, eğitimiyle, sporuyla, bilimiyle yükselen Gaziantep için hazırız."
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ev sahipliğinde 46 ülkeden yüzlerce sporcunun yer aldığı 57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın resmi açılış töreni Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.
Şampiyonanın bu yıl dikkat çeken ayrıntıları arasında içinde ilk defa Para-Karate Şampiyonası'nın da yer alması ve savaş haberleriyle dünya gündeminde yer alan Ukrayna takımının Federasyon desteği ile Gaziantep'e getirilerek Büyükşehir Belediyesince misafir edilmesi dikkatleri çekti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin törende yaptığı konuşmada, Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası kapsamında dünyada ilk kez engellilere yönelik Para-Karate Şampiyonası'nın yapıldığına dikkati çekerek, "Para-karate yapan gençlerimiz, bu şampiyonada kendini dünyaya kanıtlayarak spor şehri Gaziantep anlayışını bütün dünyaya yayacak" ifadesini kullandı. Şahin konuşmasında ayrıca Ukrayna takımının şampiyonadaki varlığına da dikkat çekerek sporun barışçıl ve birleştirici gücünden bahsetti.
Dünyada ilk kez Gaziantep'te organizasyona dahil edilen Para-Karate Şampiyonası'nda mücadele eden 10 ülkeden görme engelli 48 sporcunun medikal malzemeleri, Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Ortez-Protez Uygulama ve Eğitim Atölyesi tarafından tamir edilerek müsabakalara uygun hale getirildi.
Sadece sportif alanda değil organizasyon alanında da önemli olan şampiyona uluslararası spor organizasyonları arasında önemli bir yer tuttu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali 18-24 Mayıs tarihlerinde yapıldı.
Toplamda 4 müzikalin, 5 kez sahnelendiği festivalde 6 bin 200 kişiye ulaşan izleyici sayısıyla Gaziantep unutulmaz bir festivale tanık olarak, sanatçıları ayakta alkışladı.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Samsun ve Antalya müdürlüklerince hazırlanan 3 müzikal ve 1 çocuk müzikalinin izleyicinin beğenisine sunulduğu festivalde, temsiller Mavera Kültür Sanat Merkezi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar sahnelerinde gerçekleştirildi.
4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivalinin açılışı Samsun DOB tarafından sahnelenen, şarkı sözleri Çiğdem Talu'ya, besteleri Melih Kibar'a ait olan "Hisseli Harikalar Kumpanyası" ile yapıldı. Festival çocuklar için sahnelenen "Sihirbaz Oz" ile devam etti. Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Onat Kutlar Sahnesinde izleyici ile buluşan "Sihirbaz Oz" iki temsil ile izleyicilerden büyük beğeni aldı. Festival kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahnelediği, geleneksel Türk tiyatrosundan esintiler taşıyan "Kanlı Nigar" müzikali de izleyiciyle buluştu. Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süre gelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerlerinin türküler üzerinden yansıtıldığı "Memleketim" müzikali festivalin son perdesinde yerini aldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 2022 Yıllık Olağan Toplantısına katıldı.
Şahin, toplantının "Yeşil Şehirler: Voices of Resilience Paneli'nde yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerji, çevre yatırımları, fidan ve yeşil çalışmaları, su yönetimi ve bilinçlendirme çalışmalarını anlattı.
Kapsayıcı çalışmalarla şehrin tüm unsurlarıyla yeşil şehir için çalışıldığını ifade eden Şahin, önceliklerinin yeşil sanayi, buna yönelik teknolojik yatırımlar ve doğanın korunması olduğunu vurguladı.
ŞAHİN: İKLİM MASTER PLANI İLE BİRLİKTE ŞEHRİN KİRLETİCİ UNSURLARINI ORTAYA ÇIKARDIK
Başkan Fatma Şahin, EBRD'ye dünyanın geleceği için aldığı inisiyatif için teşekkür etti. EBRD'nin çalışmalarında ön plana çıkan unsurun yetişmiş insan gücü ve bilimsel alt yapı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Parlamentoda görevimle birlikte kurucu bakanlık yaptım ve 2014'den itibaren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Aynı zamanda mühendisim. Mühendislikte ilk öğretilen şey 'Ölçmediğin şeyi düzeltemeyeceğin' oldu. 2014 yılında İmar, Ulaşım ve İklim Master planlarını yaptık. İklim Master Planı ile birlikte şehrin kirletici unsurlarını ortaya çıkardık. Şehirde sanayiyi nasıl 'yeşil' yapacağımızı, atık suların nasıl doğaya zarar vermeyeceğini, akıllı sanayiyi çalıştık. Yerel yönetimlerin en büyük sorumluluğu ulaşım. Ulaşımda nasıl akıllı olacağız? Sera gazının salınımını nasıl azaltacağız ve tedbir alacağız? İlk olarak otobüs filolarımızı gençleştirdik. Derhal elektrikli otobüslere geçmemiz gerekiyor. Elimizdeki en büyük işimiz bu."
PARİS İKLİM ANTLAŞMASI'NIN İMZALAMASIYLA BÜTÜN ŞEHİRLERİMİZ ŞU ANDA YEŞİL ŞEHİR OLMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR
Gaziantep'te akıllı ulaşım ve teknolojik alt yapı konusu üzerinde durduklarını dile getirerek, "Bizim açımızdan katılımcılık ve gençlerle birlikte şehri hazırlamada bisiklet ve bisiklet yolu çok önemliydi. Hızlıca bu yolları tamamladık. Bisikleti teşvik ettik. Diğer önemli başlığımız ısınmaydı. Kömürden doğalgaza geçtik. Bir diğer yatırımımız EBRD ile yaptığımız 27 megavatlık güneş enerjisi sistemimiz. Ayrıca biyogaz, rüzgar enerjisiyle ilgili şehrin yenilenebilir enerji haritasını çıkardık. EBRD ile çok güzel bir alt yapı hazırladık. Hükümetimizin, Paris İklim Antlaşması'nı imzalamasıyla ilgili bakanlığımızın ismi değişti ve bütün şehirlerimiz şu anda yeşil şehir olmak için çalışma yapıyor" diye konuştu.
Toplantıda EBRD Türkiye Ortadoğu Direktörü Sue Barret Gazi şehirde yapılan büyükşehir yatırımlarından övgüyle bahsetti. Panelde Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziantep için hazırladığı video da izlenildi.
3 YILDA GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ BAŞARILARIYLA TAKDİR TOPLADI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı destekleriyle devam eden GBB Spor Kulübü, son 3 yılda katıldığı müsabakalarda gösterdiği yüksek performans ve oyun anlayışıyla şehre 22 branşta bin 152 madalya, 136 kupa, Türkiye dereceleri ve iki altın kemer kazandırdı.
2015 yılında spora ve sporcuya destek olmak ve altyapının spor altyapısının gelişmesi amacıyla kurulan GBB Spor Kulübü, 22 branşta mücadele veriyor. "Spor Dostu Kent" anlayışıyla yürütülen çalışmalar neticesinde mücadele sahasını kısa sürede 6 branştan atletizm, karate, tekvando, halter, güreş, tenis, masa tenisi, yüzme, bisiklet, futbol, badminton ve okçuluk başta olmak üzere 22 branşa yükselten kulübün başarıları da art arda geldi.
SPORCULAR MİLLİ TAKIMDA ÜLKEYİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ
GBB Spor Kulübü oyuncuları başarılarıyla göz doldururken sporcuların milli takımlarda yakaladığı başarılarla gururlandırdı. Kasım 2021'de Dubai' de düzenlenen Dünya Karate Şampiyonasında milli takım adına madalya maçına çıkan Eren Akkurt dünya dördüncülüğü unvanını kazandı. Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metrede Avrupa 3'üncü olan Hatice Kılıç büyük kulüplere transfer oldu. Ekim 2021 yılında yapılan İşitme Engelliler Dünya Judo Şampiyonası'nda Zehra Özbey ve Elif Küçükaslan Dünya 5'ncisi oldu.
ALTYAPI İÇİN TESİS ATAĞI
GBB Gaziantep Futbol Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Süper Lig'de almış olduğu başarılı sonuçlarla Türkiye'yi 2022 yılında Avrupa kupasında temsil etmeye hak kazandı. Ayrıca takımda bulunan 3 sporcu Tokyo 2020 de ülkemizi temsil eden takımda yer almış ve Gillette Yılın Spor ödüllerine layık görüldü.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL DESTEKLERİYLE ÇİFTÇİLERİN YANINDA
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı kent genelinde tarımsal faaliyetlerin kalite standartlarının yükseltilmesi, tarım arazilerinin korunması, hasat verimliliği ve ata tohumunun korunarak nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çalışmaların en önemlileri arasında ise yapılan çeşitli dağıtımlarla tarım faaliyetlerinin desteklenmesi geliyor. Projeler aracılığıyla tohum, fide, fidan ve kasa dağıtımları gibi birincil tarımsal ihtiyaçlar çiftçiye büyükşehir tarafından aracısız sağlanıyor.
GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı son bir yıl içerisinde 271 bin 550 kg buğday tohumu dağıtırken, sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilere ise 6 milyon 500 bin biber, patlıcan ve domates fidesi temin etti. Fideleme risklerini önleyecek şekilde saksılarda yetiştirilen 20 bin süs biberi ise yine çiftçilere dağıtılarak bölgeye ürünün yayılması sağlandı. Ayrıca bölgenin yöresel tüketim alışkanlıklarını desteklemek için 10 bin alıç ve 6 bin 500 nar fidanı çiftçiye sağlanarak, bu ürünler ve çıktılarının yaygınlaştırılması ve korunması sağlandı.
Büyükşehir, tarımsal faaliyetler dışında kalan ekipman ihtiyaçlarına da kayıtsız kalmadı ve 1000 kiraz üreticisine ürün kayıplarını önlemek ve fiyat noktasında tek bir aracıya bağlı kalınmasını engellemek için 3 bin 500 kiraz kasası dağıtıldı. 24 kırsal mahallede ise hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi adına 5 bin üreticinin yararlanabileceği 30 süt soğutma tankı hibe edildi.
Tüm bu çalışmaların yanı sıra GBB Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, çiftçilere verdiği eğitimler, koruma ve yaygınlaştırma çalışmaları, hibe destek programları, lisanslama ve coğrafi işaret çalışmalarıyla kentin tarım potansiyelini arttırarak, sanayisiyle parlayan Gaziantep'i tarımıyla da destekliyor. Kendi toprağında yetiştirdiği ürünleri kendi teknolojisiyle üreteni destekleyen GBB, milli ve yerli büyümeyi de böylece koruyarak, çiftçisine sahip çıkıyor.
Gaziantep'in en önemli gelir kaynaklarından biri olan antepfıstığının kalite standartlarını korumak için çiftçilere fidan dağıtımı yapmayı sürdüren Büyükşehir, son iki yıl içerisinde ilçelerdeki çiftçilere 24 bin 240 adet fidan dağıttı.
Gaziantep Büyükşehir, tarımda geliştirdiği ata ve ana tohumlarını korumak ve ihracata dönük üretim anlayışını güçlendirmek için yürüttüğü tarım projelerinin yanında şehirde hayvan yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan 5 bin kadına bölge için uyumlu 70 bin 'atak-s yumurta tavuğu' dağıttı. Yumurtlama oranı yüksek bu tavuklarla kadın üreticilerin iyi bir gelir elde etmesinin yolunu açtı.
- BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİYE DESTEK OLACAK TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER ORMANI KURDU
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deutsche Gesellschaft Für Internationale Zusammenarbeit (GİZ) Gmbh ve Doğa Koruma Merkezi Vakfı iş birliğinde Gaziantep'te Yerel Yabani Türlerin Sürdürülebilir Olarak Çoğaltılması Projesi kapsamında Şahinbey ilçesine bağlı Cevizli Köyü'nde (Lohan) aromatik ve tıbbi bitki fidanları toprakla buluştu.
300 bin metrekarelik alanda kurulan ormanla toplamda 50 çiftçi kadını kapsayan proje kapsamında doğal bitki florasını koruyarak top kekik, zahter, alıç, sumak, badem ve zeytin fidanlarından oluşan toplamda 520 bin fidan dikilecek. Projeden yararlanan çiftçilere Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi'nde dikilecek fidanların üretimiyle ilgili eğitimler verilip görevlendirmeler yapılacak.
ÜRETİLEN ÜRÜNLERİ KADIN KOOPERATİFLERİ KULLANACAK
Çiftçilerin ürettiği ürünler hasat sonrasında Büyükşehir Belediyesi desteği ile kurulmuş kadın kooperatifleri tarafından satın alınacak. Satın alınan tıbbi aromatik bitkiler kadın kooperatifleri bünyesinde tıbbi aromatik bitki yağları gibi farklı üretim formatları ile katma değerli ürünlere dönüştürülerek piyasada satışa sunulacak.
BÜYÜKŞEHİR'DEN, 180 ORMAN KÖYÜNE YANGINLA MÜCADELE İÇİN MALZEME DESTEĞİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde olası yangın yangınlarında kullanılmak üzere Gaziantep'in 180 orman köyüne, yangınla mücadele ve önlemeye yönelik malzeme dağıtımı yapıldı ve bilinçlendirme eğitimi verildi.
Geçen yaz mevsiminde Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına karşı koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınarak benzer vakaların Gaziantep'te yaşanmaması için yapılan iş birliği protokolü kapsamında Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda orman köylerinin muhtarlarına toplamda bin 750 kauçuk şaplak, bin 750 çapalı tırmık ve 500 adet sırt tipi yangına müdahale tulumbası dağıtıldı.
İtfaiye ekiplerinin olası yangınlarda olay yerine ulaşana kadar ilk müdahalenin yapılabilmesini ve bu yolla olası zararların en az seviyeye indirgenmesini amaçlayan proje, muhtarlar öncülüğünde orman sınırlarında yaşayan mahalle sakinlerine ekipman desteği ve bu ekipmanın doğru kullanımlarına dair eğitimleri içeriyor.
İTFAİYE PERSONELLERİ EĞİTİM VERDİ
Dağıtım töreni öncesi malzeme dağıtımı yapılan muhtarlara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından orman yangınlarına ilk müdahale, orman yangını tipleri, orman yangınlarının çıkış nedenleri ve zamanları, alınacak önlemler ve orman yangınlarının söndürülmesi olmak üzere 19 başlıkta eğitim verildi. Personeller ayrıca malzemelerin kullanımı konusunda da bilgiler verdi.
ŞAHİN: BİZİM YANGINLARDA EN BÜYÜK KOZUMUZ BİLGİYE DAYALI KORUYUCU- ÖNLEYİCİ TEDBİR
Dağıtım törenine katılan ve konu hakkında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmanın önemli olduğunu ve zamanlamasına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Valiliğimizde imzalanan protokol sonrası dağıtımı da bilerek mevsimsel olarak havaların ısınmaya başladığı dönemde yapmak istedik. Dünyaya baktığımızda en önemli gündem maddelerinden bir tanesi iklim değişikliği. Özellikle bu konuda doğayı koruma ve küresel ısınmayı azaltma amacıyla her bir vatandaşın, kurumların, ülkelerin öncelemesi gerekiyor. Dünya bir buçuk derece daha ısınsa çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız bir dünya kalmayacak. Biz 'Yeşil şehir' dediğimizde bunu lüks değil yapmamız gereken bir alan olarak gördük. İklim değişikliği ile ilgili uluslararası kurumlardan gelen uyarılar var. Su yönetimi, iklim eylem planlarının hayata geçirilmesi gibi başlıklar konuşuluyor. Bizim yangınlarda en büyük kozumuz bilgiye dayalı koruyucu- önleyici tedbir."
BU KONUDA BİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ
Başkan Şahin, konuşmasının devamında şehirleri insan vücuduna benzeterek, ağaçlandırma çalışmalarının da önemine değindi:
"Eğitimler çok basit bilgiler olarak görülebilir ama kullanılmadığı zaman çok büyük zayiatlar ve yangınlarla karşı karşıya bırakıyor bizi. Ciğerlerimizin yanmaması için tedbir almamız gerek. Yangında o bölgede yaşayan vatandaşların da bilgilendirilmesi gerektiğini düşündük. Bu konuda biz her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konu bizim için çok önemli çünkü ciddi hedeflerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında bütün ilçelerimizle iş birliğinde daha yeşil bir Gaziantep için yola çıktık. Gördüğümüz bütün boşluklara ağaçlandırma yapıyoruz."
BAŞKAN ŞAHİN, ARABAN FİRİK VE SARIMSAK FESTİVALİ'NDE ÇİFTÇİLERLE HASAT YAPTI
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban ilçesinde bu sene ilki düzenlenen Firik ve Sarımsak Festivali'nde çiftçilerle hasat yaptı.
'Beyaz Altın' olarak adlandırılan sarımsak hasadında kadın çiftçilerle sarımsak toplayan Başkan Fatma Şahin daha sonra buğdayların firiğe dönüştürüldüğü ütme işlemi öncesi tarlada buğday saplarını yaktı.
Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda düzenlenen Firik ve Sarımsak Festivalinin açılış töreninde konuşan Başkan Şahin, Araban'ın toprağında şifa ve ekonomi olduğunu belirterek, "Araban şu anda sarımsağı ile Türkiye'nin en güçlü bölgelerinden biri. Daha fazla üretmek için daha fazla tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Beyaz altın sarımsak hasadımız hayırlı olsun" dedi.
ŞAHİN: FESTİVAL, ARABAN'IN EKONOMİSİNE, İSTİHDAMINA VE GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAK
Başkan Fatma Şahin, Araban'ın bir medeniyet, bir tarih olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Araban'ın sıcaklığına baktığınızda yüksek bir d vitaminine sahip olduğunu görüyorsunuz. Şehirlerdeki hayatlarda çoğumuz bu vitaminden mahrum kalıyor. Güneşin sıcaklığından yeterince faydalanamıyor. Bu nedenle Araban şifa ve sağlığın yeridir. Burada çok güzel bir festival hazırlanmış. Tarlada izi olmayanın hasatta izi olmaz, az önce biz de çiftçilerle birlikte hasat yapıyorduk. İnşallah tarlanın bereketi, Araban'ın ekonomisine, istihdamına, geleceğine çok büyük katkıda bulunacak. Burada stantlarda da gördüğümüz üzere GASMEK'te eğitim alan kızlarımız burada ürünlerini görücüye çıkartıyor. Bu kızlarımız merkezdekilerden çok daha iyi oyuncak üretmeye başlamış. Ben talimat verdim, Gaziantep Büyükşehir'in dağıttığı bütün oyuncakları Araban'daki GASMEK merkezinden alıyoruz artık."
Açılış konuşmaları sonrasında festival programı, halk oyunlarıyla devam etti. Gençlerin sergilediği yöresel oyunları Başkan Şahin ve beraberindeki protokol ilgiyle izlerken sonrasında arabesk sanatçısı Murat Çelik sahne alarak şarkılarını seslendirdi.
BAŞKAN ŞAHİN, FİRİK PİLAVI VE SARIMSAK YARIŞMALARINDA DERECE ALAN İSİMLERE PLAKET VERDİ
Araban ilçesinin yöresel yemekleri arasında öne çıkan Firik pilavı için yarışmacılar hünerlerini gösterdi. Jüri oylamasının ardından 16 yarışmacıya Başkan Şahin ve protokol plaket verirken bölgenin sembolü sarımsak ürünü için de gerçekleştirilen bir diğer yarışmada derece alan isimler de ödüllerini aldı.
Festivalde Başkan Şahin, alanda kurulan stantları gezdi, GASMEK çatısı altında eğitim alan Araban ilçesinin kadın üreticilerin görücüye çıkan el işçiliği ürünlerini inceledi.
Ünlü manken ve Sunucu Tuğba Özay'ın sunuculuğunu yaptığı festival, Yazar ve Bestekar İbrahim Dizlek, Fantezi ve Arabesk sanatçısı Murat Çelik, Halk Müziği sanatçısı İlayda Özmen konserleri, çeşitli halk oyunları, dans gösterileri ve DJ performanslarıyla 29 Mayıs Pazar gecesine kadar devam edecek.