Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Yaşıtlarının aksine o, güzellik sektöründe değil, mangal başına geçerek kendi işinin patronu oldu. Pandemi dönemini fırsata çeviren Havva Gül Tunçsoy, ‘Adana Kebabı'nı alan ‘ilk tescilli kadın işletmeci' unvanını aldı.

SONER KAN

2004'te tescillenen; 'Adana Kebabı'nda bir kadın işletmeci, tescil belgesi aldı. Yaşıtlarının aksine mangal başına geçip, 28 yaşında kendi işinin patronu olan Havva Gül Tunçsoy, 'coğrafi işaret' alan Adana kebabı için pandemi dönemini fırsata çevirdi.

HEMŞİRELİĞİ BIRAKTI

Hemşirelik Fakültesi'nden 2018'de mezun olan Tunçsoy pandemi döneminde mesleğini bıraktı. Çocukluk yıllarında annesi Ayla Tunçsoy'un (52) yaptığı 'Adana Kebabı'nın izinden giden Tunçsoy, işi mutfağından öğrendi. 3 yıllık deneyim sonrası, Tunçsoy, kendi işletmesini açtı ve işyerine de annesinin adını verdi, ATO'ya başvurup tescilli 'Adana Kebabı' için coğrafi işaret aldı. Böylece Tunçsoy, bu işareti alan Türkiye ve dünyadaki ilk ve tek kadın kebapçı oldu. AKŞAM'a konuşan Tunçsoy, "Türkiye ve dünyada coğrafi işaret alan ilk ve tek kadın olmak; benim için gurur" dedi.