Türk Escobar'ı lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın çetesi ‘Kafes'te

Elebaşılığını cezaevinde bulunan uluslararası zehir taciri ‘Türk Escobar' lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne yönelik ‘Kafes-44' operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile kırmızı bültenle aranan H. Y. N.'nın içerisinde bulunduğu 42 şüpheli yakalandı.

Halkın huzurunu bozan suç örgütlerine yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. İstanbul emniyeti ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) ortak çalışması sonucu, elebaşılığını cezaevindeki "Türk Escobar'ı" lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen 'KAFES-44' Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından İnterpol kırmızı bülteni ile aranan H. Y. N.'nın içerisinde bulunduğu silahlı organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda döviz ve Türk Lirası'na el konuldu.

BALIKÇI TEKNESİYLE SEVKIYAT

Halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürüten oğlu Rüstem Çetinkaya'nın da içerisinde bulunduğu suç örgütünün; Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları belirlendi. Operasyon hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin, kendilerine ait gemi ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkıyatı yaptıklarının anlaşıldığını kaydetti.

11 ÜLKEYLE İŞBİRLİĞİ

Suç örgütünün, elde ettikleri gelirleri havala yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirip; eşi, çocukları ve yakın akrabalarıyla kurup yönettikleri döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi. 2 yıl süren çalışmalarla süreç içerisinde; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Birleşik Arap Emirliği, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan ile işbirliği yapıldı.

KARDEŞİ KAÇAKÇILIKTAN YAKALANAN EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Mersin'de polis ekipleri, içerisinde 10 milyon kaçak makaron bulunan bir depoya operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanan şüpheliler, ifadelerinde İl Emniyet Müdürü'nün kardeşi Nezir Aslan'a ait olduğunu iddia etti. Bunun üzerine polis, Nezir Aslan'ı Ankara'da gözaltına aldı. EGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili araştırma ve soruşturma yapmak üzere 18 Şubat'ta polis başmüfettişleri görevlendirilmiştir. Emniyet Müdürü Mehmet Aslan merkeze alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

ÇİN'E BİLGİ VEREN 7 AJANA KELEPÇE

İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından iletilen bilgilerde Çin istihbarat unsurlarına, Türkiye'de yaşayan Türkistanlıların ileri gelenleri ve Doğu Türkistan dernekleri hakkında bilgi toplayan 7 şüpheli tespit edildi. İstanbul'da düzenlenen eşzamanlı operasyonda 7 şüpheliden 6'sı yakalandı. 1 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.