Türk babanın kartel korkusu

Alper Sancaktar, annesini özleyen eşi Gallegos'la iki çocuğuna gidiş-dönüş Meksika bileti aldı. Ülkesine giden kadın, geri gelmedi. Soluğu mahkemede alan baba, çocuklarının uyuşturucu kartellerinin bulunduğu bölgede alıkonduğunu öne sürdü.

DHA

Aydın Kuşadası'ndaki bir turizm firmasında satış temsilcisi olan Alper Sancaktar, 2009'da Meksika'ya gitti; tanışıp âşık olduğu Yeni Antonia Rodriguez Gallegos'la birlikte yaşamaya başladı. 2013'te bir kız çocukları olan çift, 2015'te Kuşadası'nda evlenip buraya yerleşti. 2019'da da oğlunu kucağına alan Meksikalı kadın, iddiaya göre bir süre önce annesinin özlediğini söyleyip ülkesine gitmek istedi.

'GELECEKLERİ YANACAK'

Alper Sancaktar, eşiyle çocuklarına 8 ve 30 Ocak tarihleri için gidiş-dönüş uçak bileti aldı. Genç adamın telefonda görüştüğü eşi, dönüşe 9 gün kala geri gelmeyeceğini; çocukları da bırakmayacağını söyledi. Hayatının şokunu yaşayan Sancaktar, çocukların iadesi için konuyu yargıya taşıdı. Kayınvalidesinin Amerika sınırında uyuşturucu kartellerinin yoğun olduğu Chihuahua kentinde yaşadığını belirten Sancaktar, eşine şöyle seslendi: "Ne olur geri dön. Çocuklarımızın geleceğini elinden alma."

5 ila 11 yaşındaki iki çocuğun hem Türk hem de Meksika vatardaşı olduğu öğrenildi.

HER YERDEN ENGELLEDİ

Eşiyle gidene kadar bir sorunları olmadığını; havalimanından kendisinin uğurladığını söyleyen Alper Sancaktar, "Annesinin yanına gidince değişti. Neden dönmeyeceğini de söylemedi. Beni her yerden engelledi" diye konuştu.